2018. október 07.
Angol és francia levendula palánta Pannonhalmán

Azok számára, akik nem ismerik kifejezetten a növényt nehéz lehet megkülönböztetni, hogy most éppen milyen fajta levendulával állunk szemben. Ráadásul az is meglepő lehet, hogy közel 40 fajtáját különböztetünk meg.

Levendula palánta több fajtája is megvásárolható a honlapunkon keresztül. Nálunk megtalálható az angol és a francia levendula fajta, azon belül is a szabad gyökerű, illetve a konténerezett. Onnan különböztethető meg a kettő fajta, hogy az angol levendula 40-50centiméteres nagyságra nő meg, illetve nagyobb esőzések esetén akár a 80 centiméteres nagyságot is elérheti. Ezzel szemben a francia levendula mindössze csak 30 centiméteres nagyságra nő meg. Ám a méretükön kívül más ismertető jelük is van, ez pedig nem más, mint az illatjuk. Az angol levendula illata erősebb, illetve ez mondható a klasszikusnak, mellyel gyakrabban találkozhatunk. A francia fajta illata ettől sokkal kifinomultabb, lágyabb, mondhatni nőiesebb. Egy igazán parfümös illat.

A levendula egyik ismertető jele a jellegzetes illat mellett, a szép halvány lila virág. Ám ne tévesszen össze bennünket az, ha fehérben vagy sötétebb árnyalatban látjuk a megszokottnál, hiszen azok is levendulák, csak más fajták. Ugyanis a levendulák közül közel 40 fajtát különböztetünk meg. Ám ezekből mindössze csak 3 használható fel a természetgyógyászatban, illetve az étkezésnél. A honlapunkról meg is rendelheti a kiválasztott palántákat, melyeket az EU területén belül kipostázunk. Amennyiben szeretne bővebb információval rendelkezni, vagy kérdése merül fel, akkor keressen fel bennünket a pannonhalmilevendula.hu weboldalon. Illetve elérhetőek vagyunk még a 06-20/595-7777-es telefonszámon. Forduljon hozzánk bizalommal!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs