2015. február 03.
Angliai utazás

A magyarok számára az egyik célállomás utazás szempontjából Anglia. Az utóbbi időben azonban a legtöbb magyar nem turisztikai célból utazik Angliába, hanem munkavállalás miatt. Becslések szerint mintegy 200 ezer magyar dolgozik jelenleg is angol földön. A legtöbben Londonban és környékén élnek, hisz itt van igazán komoly munkalehetőség.

Az angliai, londoni munka nagyon népszerű a magyar fiatalok körében, hiszen a legtöbben angolul és németül tanultak meg beszélni az anyanyelvükön kívül. Természetesen elsősorban szakképzett munkavállalókat várnak, főleg műszaki területen, de nagyon sokan dolgoznak a kereskedelemben és a vendéglátásban is. Várnak tapasztalt sofőröket London tömegközlekedésében. Diplomával rendelkező, magasan kvalifikált emberek is megtalálhatják Angliában a számításaikat. Főleg orvosokat, egészségügyi szakembereket és informatikus mérnököket keresnek leginkább az angol cégek. Itt mindenképpen elvárt a felsőfokú szintű nyelvtudás.

Az angliai utazás tervezésekor vegyük figyelembe, hogy a legkönnyebben repülővel tudjuk megközelíteni az országot, az autóbusz utazás nagyon hosszú, hisz a La Manche csatornán is át kell kelni. Lehetőség van vonattal is az úgynevezett csalagúton átkelni. Az autós utazás nem javasolt, Angliában ugyanis jobbkormányos autók futnak az utakon és baloldali közlekedés van érvényben, így a kontinensen használt autók vezetése ugyan törvényes ám mindenképpen balesetveszélyes. Utazásunk tervezésekor készüljünk fel arra is, hogy Anglia, főleg London nagyon drága város, a megélhetés költségei az egyik legmagasabbak a világon.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs