2013. február 13.
Amszterdam kihagyhatatlan látnivalói

Amszterdam, Hollandia fővárosa az európai turisták által igen kedvelt város, hiszen élénk, igazán egyedi és emellett még a „legzöldebb” város is. Rengeteg érdekes látnivalót és a legérdekesebb tennivalókat nyújtja a látogatók számára. Amszterdam az a város, ahol semmiből se nincs hiány, nem bánod meg, ha a városba látogatsz. Van pár olyan dolog, ami semmiképp nem lehet kihagyni és amit most felsorolunk olvasóink számára.

Amszterdam az a város, ami igazi bicikliparadicsom, hiszen ott az emberek 38 százaléka két keréken teszik meg az utat bárhová is megy. Így ha részese akarsz lenni egy kicsit ennek társadalomnak, akkor bringára kell pattannod és úgy kell körbejárnod a várost. Ehhez adott számtalan kölcsönző és 400 kilométernyi bicikliút-hálózat.

A Van Gogh Múzeum szintén fontos része Amszterdamnak. A múzeumban mintegy 200 festménye, 500 rajza és 700 levele van kiállítva a legendás művésznek, ám 2013. április 25-ig felújítás alatt áll, így addig is átköltözött a Hermitage múzeum épületébe a kiállítás.

A coffee shop-ok ismét csak azon részei a városnak melyeket egyszerűen látni kell. Az amszterdami kávézók világszerte ismertek, mint azt sokan tudják nem a kávékülönlegességeik miatt, hanem az olyan könnyűnek minősített kábítószerek, mint a marihuána és a gomba legális beszerzése és fogyasztása miatt. A kávézókban minden zenei és művészeti ág képviselteti magát, így mindenki megtalálhatja a számára tetsző helyet.

A Vondelpark a város legismertebb parkja, ami már 1865 óta fogadja a kikapcsolódásra vágyókat. Manapság 47 hektárnyi területen fekvő park a legkülönfélébb emberek, utcai előadóművészek, turisták, párok és tinédzserek kedvenc helye. A park egész évben várja a látogatókat, emellett található benne filmmúzeum, remek szabadtéri színház, étterem, a gyermekek számára pedig több játszótér.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs