2014. március 23.
Amit nem tudtál a fogkrémekről

Tucatnyi különböző termék, nagyjából azonos ígéretek. Ragyogóan fehér és egészséges fogakat, friss leheletet várunk el a fogkrémektől, amiket naponta többször is használunk, mégsem tudunk róluk mindent. Sőt, valójában szinte semmit nem tudunk a fogpasztákról, pedig élni sem tudunk nélkülük.

A fogkrém számos összetevőből áll, aszerint, hogy milyen célra fejlesztették ki. Mást tesznek egy kifejezetten fogkő ellen kifejlesztett és mást egy fehérítő hatású termékbe, de a fogorvosok egyetértenek abban, hogy a fogkrémek egyetlen nélkülözhetetlen összetevője a fluorid. Ha ez hiányzik belőlük, hiába sikáljuk a fogainkat, nem fogjuk tudni megelőzni a szuvasodást.

A kevesebb több a fogkrémek használatát illetően is. A szakemberek azt javasolják, hogy egy egy-egy fogmosás alkalmával csupán borsónyi mennyiséget tegyünk a fogkefére, ennyi már bőven elég ahhoz, hogy megtisztítsuk a fogakat, eltávolítsuk róluk a lepedéket és megszüntessük a szájszagot.

A fehérítő fogkrémek kereslete az elmúlt években óriásira nőtt. Ezek a legnépszerűbb fajták, de mindig felmerül velük kapcsolatban a kérdés, hogy van-e értelmük. A szakemberek szerint nagyon is van, hiszen olyan részecskéket tartalmaznak, melyek enyhén lecsiszolják a fogak felszínét, így azok valóban fehérebbek lesznek.

A fogkrémek gyakori alapanyagai között olyan érdekességekre bukkanhatunk, mint a hínár, a természetes gumi vagy a samponokhoz, mosószerekhez használt összetevők. Ezek azonban 100%-ig biztonságosak, ezért a bevizsgált termékekben is megtalálhatók.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs