2013. augusztus 01.
Aljzatokban futó vezetékek kiváló hő- és hangszigetelése

Régebben az aljzat fogalmához a terhelést közvetítő merev szerkezet tartozott, mára viszont e fogalomkörbe került a vízszigetelés, a hő- és hangszigetelés, sőt még a padlófűtés is. Ez az új szerepkör olyan további feladatok ellátására is képes alkalmassá tenni az aljzatot, mint például világítási és gyengeáramú elektromos vezetékhálózat elhelyezése.

Az előregyártott táblás hőszigetelő anyagokkal nehéz a bonyolult formájú felületek követése és a kivitelezés is lassú. A táblás hőszigetelő rendszerekről emellett tudni kell, hogy rendkívül sérülékenyek, így az elhelyezésüket követő munkaműveletek során csökkenhet hő-, illetve hangszigetelő képességük.

A hő- és hangszigetelésre a hőszigetelő adalékanyagból és rugalmas kötőanyag keverékből álló hő- és hangszigetelő Isofloor az igazi megoldás. A termék a helyszínen könnyedén összekeverhető. A legfeljebb 8 mm-es szemcséket tartalmazó keverékkel bonyolult formájú fogadófelületek is egyszerűen és könnyedén kiegyenlíthetők és könnyen elvégezhető a kívánt térkitöltés is.

Az Isofloor tulajdonképpen újrahasznosított polisztirol gyöngyöt tartalmaz, a kötőanyag keverék pedig rugalmas műgyanta, valamint speciális gyorskötő cement és bedolgozást segítő adalékanyagok keveréke. A speciális adalékok által a bedolgozáshoz szükséges vízmennyiség a szokványos polisztirol betonok vízigényének nagyjából csak a harmada.

A nagyszerű Isofloort nagyobb mennyiségek felhasználása esetén úgynevezett Estrich-boy berendezésben célszerű megkeverni és csak ezután a bedolgozás helyszínére juttatni, amíg kisebb mennyiségek betonkeverőkben is megkeverhetők. Az elkészült hő- és hangszigetelő réteg két nap múlva már járható is, az esztrich pedig legkorábban öt nap múlva hordható fel. A szakszerűen kivitelezett Isofloor hővezetési tényezője kiváló, így alkalmas az aljzatokban előforduló hőszigetelési feladatok teljes ellátására is.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs