2017. augusztus 10.
Alaszka legszebb látnivalói

Ha kirándulásról, esetleg nyaralásról van szó, Alaszka nem lesz az elsők között a lehetséges úti célok listáján. Ennek okai viszonylag egyértelműek, hiszen egy zord és hideg területről van szó, ahol nem lehet napozni vagy strandolni.

[wp_ad_camp_1]

Mindezen ráadásul a helyiek sem segítenek, hiszen a többségük nincs túlságosan oda a turistákért, és egyesek ennek hangot is adnak. Azonban mégis számos dolog van, ami miatt érdemes lenne ellátogatnunk Alaszkába. Alaszkában ugyanis több érdekes dolog és gyönyörű látványosság is vár ránk. Alaszka szépsége nem a városokban rejlik. Bár van egy-két olyan település, mint az Anchorage és a Juneau, amelyeket valóban érdemes megnézni, a valódi szépséget és érdekességeket a nemzeti parkokban és vadrezervátumokban fogjuk meglelni.

Az egyik mindenképpen megtekintendő hely a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátum, amely Alaszka középső részén terül el. Ékszak-Amerika legnagyobb hegye, a Mount McKinley is itt található. Itt lehetőségünk nyílik gleccsereket is megtekinteni. Ez a föld egyik utolsó érintetlen vadona, amely számos állat megpillantására is lehetőséget nyújt. Ki ne szeretné megtekinteni az Egyesült Államok legnagyobb jégmezőjét, a Harding-jégmezőt, amely a Kenai Fjords Nemzeti Parkban helyezkedik el? De már csak az ökoszisztéma miatt is megéri ide ellátogatni, hiszen a tengeri és szárazföldi élővilág is itt a leggazdagabb.

Sőt, a kalandvágyóbb vagy aktívabb turistáknak lehetőségük nyílik itt kajakkal felfedezni a gyönyörű partszakaszokat. De ha valaki fjordokat szeretne látni, azoknak érdemes a Glacier Bay Nemzeti Parkba is ellátogatni. A Katmai Nemzeti Parkban és Vadrezervátumban legalább tizennégy aktív vulkán található. Továbbá itt található a Tízezer Füst Völgye, amely a Novarupta vulkán 1912-es kitörése által létrehozott egyedülálló tája. De kedvelt hely a turisták körében az ugyancsak itt található Brooks-vízesés is, amely a medvék leginkább kedvelt lazacfogó helye. Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb nemzeti parkja, a Wrangell – St. Elias Nemzeti Park is Alaszkában található, melynek egy része az UNESCO Világörökség részét képezi.

Akik ellátogatnak ebbe a nemzeti parkba, szívesen tekintik meg a Kennecott Bányaüzem elhagyott rézbányászati központot is, mely úgymond szellemvárosként maradt meg a térségben. Láthatjuk tehát, hogy az Alaszkába látogatók is varázslatos élményeket szerezhetnek és területeket láthatnak. Mindenképpen megéri hát felvenni a listánkra ezeket a helyeket is, hiszen nem fogunk csalatkozni az itt található látnivalókban.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs