2019. november 11.
Akkumulátor kereső és fajtái

Ahogy a többi alkatrész, úgy az akkumulátor sem örökéletű. Éppen ezért idővel mindenképp a cseréjére lesz szükség. Az azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen akkumulátort választ autójába. Az alábbiakban ebben leszünk segítségére és ismertetjük fajtáit.

[wp_ad_camp_1]

Akkumulátor kereső által a laikusok is könnyen megtalálhatják a megfelelő akkumulátort. Egy igen fontos alkatrészről van szó, ami nélkül az autó nem indul és számos funkció nem működne. A legfontosabb, amit érdemes tudni, hogy az akkumulátor az energiát tárolja. Ezt használja fel az autó, például centrál záras ajtók nyitásakor, a riasztó működése során, valamint erre az energiára, pontosabban feszültségre van szükség ahhoz is, hogy az autó elinduljon. Ha az akkumulátorokat szeretnénk csoportosítani, akkor számos tényező mentén megtehetjük ezt. Mi most kifejezetten a két fajtára koncentrálunk, mégpedig a gondozást igénylő és a gondozás mentes akkumulátorokra. Aaz előbbivel ritkábban találkozunk, leginkább a régebbi típusokra jellemző. A nevét onnan kapta, hogy a gyakori kisülés és túltöltés miatt állandó gondozásra szorulnak.

A másik típus a gondozásmentes akkumulátorok, amik borulásbiztos, zárt kivitelű akkumulátoroknak is neveznek. A gáz rekombinációs technológia által a töltés során képződő gázok az elektrolitból nem szöknek el, hanem újra vízzé egyesülnek egy pórozus üvegpaplan rétegben. Tehát ebben az esetben azt jelenti a gondozásmentes kifejezés, hogy nem kell állandóan utántölteni a desztillált vizet, valamint ellenőrizni a sav szintet. Sőt, mi több, nem is lehetne utántölteni. Ezeken az akkumulátorokon egy úgy nevezett varázsszem található, ami az akkumulátor állapotát mutatja. Bővebb információkért látogasson el az akku-elem.hu webáruházba!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs