2014. szeptember 14.
Akár 10 évig is használhatod! Így növeld a matrac tartósságát!

Mindannyian tudjuk, milyen nehéz megtalálni a megfelelő matracot. Ha végre sikerült, nem szeretnénk tőle néhány év múlva megválni. Egy jó minőségű matrac akár 10 évig is újszerű állapotban maradhat, ha megfelelően karbantartjuk.

Már a matraccal együtt érdemes megvásárolni a hozzá való huzatot. Ez mindentől megvédi a matracot, a foltoktól, a kiömlött kávétól, de még a poloskáktól is. Sokan nem szeretik ezeket a huzatokat, de hosszútávon számos előnyük van. A steppelt matracvédő szintén véd a szennyeződésektől, ugyanakkor azt is megakadályozza, hogy a matrac eldeformálódjon azon a helyen, ahol legtöbbször alszunk.

A matracvédőt rendszeresen mossuk ki gépben, magát a matracot pedig gyakran porszívózzuk. A por, az atkák, a hámdarabkák ugyanis könnyen ellephetik. Érdemes a matracot rendszeresen forgatni. Ha kétoldalas, teljesen átfordíthatjuk, hogy az alja kerüljön felülre, ha egyoldalas a matrac, a fejlábrészt változtathatjuk. Ezt havonta egyszer célszerű megtenni.

Bármennyire is jó szórakozásnak tűnik, ne engedjük, hogy a gyerekek trambulinnak használják a matracot. Lehet akármilyen strapabíró, a rugóit nem arra tervezték, hogy ekkora terhelést kibírjanak, rövid idő alatt tönkre fognak menni.

Nem olcsó, de megtérülő befektetés egy jó minőségű boxspring ágyat vásárolni. Ne sajnáljuk a pénzt rá, ha már a vásárlás mellett döntöttünk, ne az árat, hanem a minőséget nézzük, hiszen ezzel akár évtizedekre megőrizhetjük a matrac tartósságát.

 


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs