2018. november 14.
A világ legnagyobb állatkertjei

A kérdésre, hogy melyik a világ legnagyobb állatkertje, adott válasz attól függ, hogy milyen kritériumokat használunk amikor a “legnagyobb” kifejezést emlegetjük, hiszen nem mindegy, hogy a fajok számát vagy az állatkert teljes területét vesszük számításba. Ha a Red McCombs Wildlife nevű texasi állatkertet vesszük számításban, akkor az ő 12 ezer hektáros területével a világ legnagyobb állatkertje lehet, de csak 20 különböző állatfajjal rendelkezik, és sokkal inkább egy szabad élőhely az állatok számára, mintsem valódi állatkert.

[wp_ad_camp_1]

A Henry Doorly Állatkert a legnagyobb a világon, ami Nebraska első számú turisztikai attrakciója, és az állatkert mintegy 17 000, 962  különböző fajhoz tartozó állat otthona. Ez magában foglalja a több mint 130 hektáros területet, noha vannak nagyobb területű állatkertek viszont az állatfajok  tekintetében, egyikük sem olyan kiemelkedő, mint a Henry Doorly Állatkert, ha mindkét kategóriát kombináljuk. Ez az állatkert rendelkezik a világ legnagyobb fedett mocsarával, a legnagyobb fedett sivataggal, valamint a világ legnagyobb üveges geodéziai kupolájával is.

Az 1844-ben megnyílt Berlin Zoological Garden (Zoologischer Garten Berlin) a legrégebbi és legismertebb állatkert Németországban. Ez 84 hektár területű, és Berlinben található a Tiergartenben. Több mint 1500 különböző fajjal és mintegy 17.000 állattal az állatkert hatalmas gyűjteményt tud felmutatni. Az állatkert leghíresebb lakói közé tartozik Bao Bao az óriás panda és Knut a jegesmedve is. 1906-ban alapították a pekingi állatkertet amely az egyik legnagyobb állatkert Kínában. Az állatkert 14.500 állatnak ad otthont, amely több mint 450 fajta szárazföldi állatot és több mint 500 tengeri állatot tartalmaz. Az állatkert területe 219 hektár. A pekingi állatkert talán legismertebb állatai a hatalmas pandák amiket imádnak a turisták.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs