2013. április 25.
A vendégtér berendezései – Vendéglátóipari fogyóeszközök

Mindig a vendég az első, szokták mondani a vendéglátásban. Ahhoz hogy jól érezze magát a vendég, sok dolognak kell egyszerre teljesülnie. A legfontosabbak: az étel minősége, az árak, a hely hangulata, a személyzet rokonszenve, stb. Ezek mind döntési faktorok a következő alkalmakra.

[wp_ad_camp_1]

Egy étterem indulásakor a gépek, berendezések beszerzése és a munkaerő megszervezésén túl alapvető fontosságú a fogyóeszközök tervezése, beszerzése is. Egy jól működő étterem esetében szintén nem elhanyagolható, hiszen ahogy a nevében is szerepel, gyakran kell cserélni a mindennap használatos eszközöket.

A vendéglátóipari fogyóeszközök gyűjtőkategóriája egyaránt vonatkozik a vendégtérben és a (bár)pultban megtalálható eszközökre (poharak, tálak, tányérok, evőeszközök, stb.), valamint a konyhában, a folyamatos munkát segítő eszközökre: edényekre, tepsikre, vágó-, szeletelő-, eszközökre, stb.

A vendégtér. A vendég a vendégtérben találkozik az étterem arculatával, itt kínáljuk hellyel, asztallal. A legfontosabb cél, hogy az igényeit kiszolgáljuk, és olyanfajta élményekkel gazdagodjon, hogy később (ezek miatt is) visszatérjen hozzánk! A jól megtervezett belső berendezésnek és terítéknek nagy szerepe van egy pozitív benyomás elérésében! A teríték esetében összhangban kell lennie a poharaknak, tányéroknak, és evőeszközöknek, de még a szalvétának, asztalterítőnek, asztali díszítésnek is. Egy vendégasztalnak pedig pontosan illeszkednie kell a belső térbe, az étterem belső kialakításához.

Számtalan fajta evőeszköz létezik, éttermek, hotelek vagy a közétkeztetés számára. Az egyedi vonalú, igényes étkészlettől kezdve az időtálló, rozsdamentes acél menüs evőeszközökig nagyon széles a paletta. A már megszokott evőeszközök mellett további funkciókat betöltő elemei is vannak egy-egy sorozatnak, így salátásvilla, halkés, limonádés kanál, vajkés, szervírozó- és húsvilla, vagy éppen fagylaltos kanál. Egy komolyabb menü alkalmával mindegyikre szükség lehet!

Akár közvetlenül a vendég asztalánál, akár a bárban kínált italokat mindig a megfelelő pohárban szervírozza!

Minden italfajtára van megoldásunk a poharak terén, így sörös, boros, pezsgős, vizespoharak, szeszespoharak, likőrös, whiskey-s, martinis, vagy éppen koktélos poharak.

Kiváló minőségű, prémium kategóriás kristálypoharak és kelyhek a német Ritzenhoff gyártó termékei. A bárium kristályból készült poharak egyszerre elegánsak, és időtállóak. Boros-, pezsgős poharak és kelyhek, ízléses kancsók egyaránt megtalálhatóak kínálatunkban.

A közétkeztetés számára is vannak üvegáruink: hosszú élettartalmú, vastag falú vizespoharak, kancsók a menzák, kórházak számára ideálisak, nehezen törhetőek, és kedvező az áruk.

Amilyen a konyha jellege, olyan tányérokat célszerű beszerezni. Különféle méretű, formájú és díszítésű mély-, lapos-, vagy salátás tányérok közül válogathat. Teljes étkészletek szerepelnek kínálatunkban, így a tányérok mellé salátás és leveses tál is beszerezhető, nem beszélve a hozzá tartozó kávécsésze szettről sem. Egy remekül összehangolt szettnek nagy sikere lehet egy ebéd során.

Külön adagtálakat tartunk a közétkeztetés számára, ezekből akár több százas nagyságrendű mennyiséget rendelhet.

A porcelán termékek mellett a melamin egy másik alternatíva lehet, amiből szintén elérhetőek tányérok, tálak, tálcák. A melamin tulajdonképpen egy speciális műanyag, ami nagyon jól bírja a mindennapos használatot, könnyű tisztítani, és kevésbé törékeny, mint pl. a porcelán termékek. A közétkeztetés esetén már bevett gyakorlat a használatuk.

Svédasztalos, vagy catering jellegű szolgáltatások mellé nagyszerű és elegáns megoldások léteznek. A díszes rozsdamentes acél (vagy akár az egyszerűbb műanyag) tálcákban felszolgált ételek jobb benyomást nyújtanak. A chafing-ek használata kedvező árú és elegáns módja annak, hogy a felszolgált ételek tovább melegen maradjanak. Ezáltal nem veszítenek élvezeti értékeikből! Hasonlóan jó benyomást tesz a tálcákon elhelyezett búrák használata, ami higiéniai szempontból is lényeges.

Friss pékáru, vagy gyümölcsök tálalására roll-up tetejű bemutató vitrinek gondoskodnak, hogy tovább frissek maradhassanak az ételek.

Különféle italadagolók és termoszok használatával meleg vagy hűtött italt tud kínálni vendégeinek.

A vendégtérben való tálalásra, vagy a catering alatt az önálló szedéshez érdemes merőkanalakat, csipeszeket kihelyezni. A pontosan kalibrált merőkanalak nagy előnye, hogy meghatározott (pl. 3-5-7 dl-es) űrtartalmúak, így pontosan adott mennyiségű leves, szósz kiszedését teszik lehetővé. A segítségükkel pontos adagokban tudunk gondolkodni. Péksütemények, tészták vagy húsok mellé adjunk tálalócsipeszt, a szedés megkönnyítése érdekében.

Akár kültéri kitelepüléshez, akár beltéri rendezvényekhez használhat műanyag fogyóeszközöket is: papírtálcákat, műanyag tányérokat, poharakat és evőeszközöket. Kisebb befektetést igényel, és könnyebb a takarítás az esemény után.

Vendi étkészlet

Vendi étkészlet

Akárcsak a háztartásokban, a vendéglátásban is előfordulnak balesetek. Egy összetört tányér vagy pohár mindennaposnak nevezhető. Éppen ezért fontos feladatunknak érezzük, hogy megfelelő és azonnali utánpótlást nyújtsunk ügyfeleink részére. Így a vendéglátóipari fogyóeszközökből nagy raktárkészletet tartunk fenn folyamatosan, éppen azért, hogy a napi szintű fogyóeszköz beszerzéseket maradéktalanul ki tudjuk elégíteni. Természetesen előre rendelni is lehetséges, több hazai és külföldi gyártóval állunk kapcsolatban, így a legjobb márkákat tudjuk ügyfeleink felé prezentálni.

Forrás: Vendéglátóipari fogyóeszközök


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs