2016. január 04.
A termálvizes fürdőzés jótékony hatásai

A termálvizes fürdőzés az üdülők egyik kedvenc elfoglaltsága. Ez nem is csoda, hiszen a pihenni vágyókat nagyszerűen ellazítja és megnyugtatja ez a jótékony hatású víz. Ajánlják is idegrendszeri gondok esetén. Ráadásul általában olyan gyönyörű környezetet alakítanak ki köré, hogy az már önmagában is relaxáló hatással bír a fürdőzőkre.

Ezek a 34 fok körüli hőmérséklettel bíró gyógyvizek biológiai és kémiai összetételük alapján fejtik ki hatásukat, melyek a pihentetésen felül számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, és többféle betegség kezelésében is sikerrel alkalmazhatóak. Egyre ismertebb jótékony hatásai miatt mára már nemcsak az idősek körében, de a fiatalabb korosztályok számára is népszerűnek mondható ez az elfoglaltság.

A termálvíz ásványi anyagokban rendkívül gazdag, általában tartalmaz nátrium-hidrogén-karbonátot, jódot, vasat, káliumot, magnéziumot, kalciumot, szén-dioxidot, ként és fluort. Ezekben és hőmérsékletében rejlik gyógyító hatása. A szakemberek szerint pedig legjobb a délelőtti alkalmazása. Leggyakrabban mozgásszervi betegségek esetén ajánlják. A termálfürdő ugyanis kitágítja a bőr ereit, növeli a keringő vér mennyiségét, ez miatt pedig alkalmas az izomgörcsök ellen. Ajánlott krónikus ízületi gyulladások, több ízületre kiterjedő meszesedés, csigolyaízületek merevségével járó megbetegedések, reuma, végtagsérülések esetén. De természetesen nem csak e téren fejti ki hatását. A termálvíz kiváló az asztmások vagy másmilyen légúti problémákkal küzdők számára is, de melegen ajánlják még a nőgyógyászati gondok, mint a petefészek-gyulladás és a meddőség kezelésére. Továbbá alkalmazzák emésztőrendszeri betegségekre is. A termálvíz ivóvízként is fogyasztható, mely által több szervre is egyszerre hathat. A termálvizes fürdőzés tehát azon felül, hogy nagyszerű kikapcsolódás, több problémára is természetes megoldást jelenthet. Használjuk hát őket, amikor csak tudjuk, és élvezzük ki, hogy országunk bővelkedik ezekben a jótékony hatású vizekben!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs