2017. december 14.
A téli depresszió megelőzése

Az állandó rohanás miatt sokan fel se figyelnek arra, hogy a nyári, őszi hónapok elmúltak, és beköszöntött a hideg tél. A téli hónapok magukkal hozzák a rövidebb nappalokat, és a borús időjárást is. Megállapították, hogy az időjárás befolyásolja az ember hangulatát, ezzel magyarázható, hogy rengeteg embernél jelentkezik téli depresszió.

[wp_ad_camp_1]

Ha az embernek rossz kedve van, vagy kikapcsolódásra van szüksége, akkor érdemes a szabadban sétálni, de a téli hónapokban a hideg miatt senkinek sincs kedve kibújni a lakásból. Tudni kell, hogy a téli depresszió kialakulását meg lehet előzni, és szükséges esetén rövid idő alatt kezelni lehet a betegséget. A decemberi hónapban ajánlott többet pihenni, és egy jó könyv által kikapcsolódni. Válasszon olyan olvasmányt, amely felkelti az érdeklődését, és amely által kis időre elutazhat egy másik világba. Ha a szürke hétköznapokból szeretne kikapcsolódni, akkor válasszon olyan sorozatot, filmet, amely a személyiségéhez közel áll. Természetesen a téli hónapokban javíthat a hangulatán, ha kimozdul a négy fal közül, ezért válassza a termojógát, mely által megmozgathatja a teste minden részét.

Áldozzon magára mindennap fél órát, és tartson belső elmélyülést, azaz gondolja át azokat a pozitív dolgokat, amelyek az elmúlt időszakban önnel történtek. Figyeljen oda arra, hogy a rossz dolgokra gondoljon, és főleg arra, hogy ne hibáztassa magát semmi miatt. Ahhoz, hogy elkerülje a téli depressziót beszélgessen olyan személyekkel, akik önhöz közel állnak, fontos, hogy megossza másokkal az örömeit, és a bánatait. Álmodozzon, tervezzen az év végéhez közeledve, mert ha céljai vannak, akkor kevés annak az esélye, hogy depressziós lesz. Az karácsonyi vásárok által kikapcsolódhatnak az emberek, és ráhangolódhatnak az ünnepekre.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs