2018. november 22.
A szomszédos Erdély számos csodái

Magyarország szomszédságában található Erdély, amely számos gyönyörű látnivalóval büszkélkedhet, melyek évről-évre egyre több látogatót vonzzanak magukhoz.

[wp_ad_camp_1]

Amennyiben tökéletes kiránduló helyet keresünk, amely nincs messze és még varázslatos látnivalókat is rejt magában, akkor Erdélynél keresve se találhatnánk szebb és jobb kiránduló célpontot. Ugyanis számos mesés hellyel kecsegtet, melyek közül az egyik ilyen látnivaló a Balea-vízesés, amely 1234 méter magasban található a Fogarasi-havasok északi oldalán. A Balea-tó vize 60 méteres mélységbe zuhan, majd több kisebb vízesésben folytatódik tovább. Sajnos a megközelítése kicsit nehezebb, mivel közvetlenül egy turistaösvény sem halad el mellette, ám ettől függetlenül nagyon nagy látogatottságnak örvend. Ha megszeretnénk csodálni a vízesés teljes hosszát, akkor abban egy felvonó lesz a segítségünkre. Erdély legszebb falvát Tapockón találjuk. A falu ismeretsége talán annak is köszönhető, hogy itt egy nap a nap kétszer is fel kell.

Amely annak köszönhető, hogy a falu közelében található Székelykő és az első napfelkelte a sziklák mögött elbújik, majd kis idő elteltével újra előbukkan. A következő szépséges látnivaló, melyet érdemes meglátogatni a Székelyföld legmagasabb csúcsa, a Madarasi Hargita. Itt fenyőerdők, tisztások, kanyargó kis ösvények nyújtanak szemet gyönyörködtető látványt az ide érkező turisták számára. Az innen nyíló panorámának köszönhetően további mesés helyek is elénk tárulnak, mint pl. Gyergyói havasok vagy a Hagymás hegység. Szintén Erdélyben található meg a Törcsvári-szoros, amely a turisták nagy kedvence közé sorolható. Ugyanis itt található a mesebeli kastély, Drakula gróf otthona. Legendák sokasága fűződik a helyhez és számos filmet ihletett már meg ez a hely.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs