2017. november 16.
A szőlőmag jótékony hatásai

Ahhoz, hogy a szervezetünk, immunrendszerünk egészséges maradjon és erősödjön, fontos, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk. A szőlőmag, bár kevesen gondolnák, de nagyon egészséges.

[wp_ad_camp_1]

A szőlőnek a leve és a gyümölcse egyaránt finom és egészséges, azonban a legértékesebb része a gyümölcs magja. A szőlőmagban koncentrálódik a legnagyobb arányban a növény számos jótékony összetevője. Nagyon gazdag antioxidánsokban, valamint E-vitamint és a sejtek egészséges működéséhet nélkülözhetetlen linolénsavat. Emellett csökkenti a vérnyomást, az LDL koleszterin szintet, valamint hatékonyan alkalmazható az Alzheimer-kór esetén. A szőlőmag gyógyító erejét, az orvoslásban már nagyon régóta felismerték és alkalmazták. A szőlőmagból készítenek olajokat és esszenciákat, kivonatokat, őrleményeket is. A szőlőmag kivonatokban oligomer proantocianidek (OPC) találhatók, melyeknek antioxidatív hatásuk van. Leginkább a bőrre, a szemre, a hormonháztartásra és az immunrendszerre vannak hatással. Az OPC az egyik legerősebb antioxidáns és a szőlőmagból készült kivonatok, rugalmassá és simává teszik a bőrt. A sebek kenésére is ajánlott a használata, mivel jelentősen gyorsabb a gyógyulási folyamat.

Hatóanyagai ártalmatlanná teszik a baktériumokat, a sérült ereket, a kötőszövetet pedig gyors regenerációra ösztönzik. Antioxidáns hatása 20-szor nagyobb mint az E-vitaminé és, 50-szer nagyobb mint a C-vitaminé. A szőlőmagkivonat hatóanyagai védik az idegeket és az agyszövetet az oxidatív támadásoktól. Az OPC nagy mértékben képes csökkenteni a tüneteket a krónikus vénagyengeségnél. Gyorsan eltüntetni a műtét vagy sérülések utáni keletkező ödémákad, más sérülések okozta duzzanatokat. A szőlőmag kivonatoknak tehát nagyon sok pozitív hatásuk van a szervezetre, ezért mindenki számára ajánlott a szőlőmagból készült termékek fogyasztása és használata.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs