2019. november 27.
A pattogatott kukorica egészséges?

A pattogatott kukorica jótékony, de akár rossz is lehet az ember egészségére. Önmagában, hozzáadott cukor vagy só nélkül, a pattogatott kukorica tápláló, egészséges harapnivaló. A pattogatott kukorica egyfajta kukoricamag, amely, amikor az emberek melegítik, könnyű és bolyhos lesz. A pattogatott kukorica sok tápanyagot és vitamint tartalmaz, amikor az emberek a megfelelő módon fogyasztják.

[wp_ad_camp_1]

A pattogatott kukorica egészséges lehet, ha a gyártók vagy a fogyasztók a lehető legjobb módon készítik. A pattogatott kukorica egy teljes kiőrlésű gabonaféle, amely a szív egészségét növelő élelmiszerek csoportjába tartozik. Az alábbi táplálkozási előnyökkel rendelkezik: fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, valamint zsírt és cukrot is, ráadásul nem tartalmaz koleszterint. A „popcorn” kukoricát a kukorica-magok melegítésével popcorn-készítőben vagy tűzhelyen melegíthetik. Sokan jobban szeretik a pattogatott kukoricát a moziban fogyasztani, feltétekkel vagy különböző ízesítésekkel. Ezek a hozzáadott extrák általában kevés tápértékkel rendelkeznek. A mikrohullámú pattogatott kukorica adalékanyagokat is tartalmazhat, és a zsákok szennyeződhetnek.

Az előre elkészített popcorn gyakran magas sót vagy nátriumot tartalmaz. Túl sok nátrium fogyasztása magas vérnyomást okozhat, és más egészségügyi komplikációkhoz vezethet. Néhány márka ráadásul rengeteg cukrot tartalmaz. Ezek a hozzáadott összetevők azt jelentik, hogy míg a pattogatott kukoricának sok jótékony egészségügyi tulajdonsága van, az embereknek meg kell válogatniuk a márkákat és típusokat, és az egészséges étrend részeként kell beépíteniük azt. Az édesített vagy sózott pattogatott kukorica elfogyasztása általában nem okoz semmilyen kárt az egészségben.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs