2018. szeptember 15.
A legújabb trend a biokandalló

Régen a kandalló a családi házaknál kötelező elem volt és a család egyik legfőbb összetartójaként tartották számon, ugyanis esténként mindenki köré kuporodott a melegre. Mára már sajnos egyre kevesebb helyen fellelhető.

Ám azok számára, akik szeretnék egy kicsit vissza csempészni a meghittséget az otthonukba megmutatjuk a tökéletes megoldást, hiszen a legújabb trendek pont ennek kedveznek. A legmodernebb kandallók nem füstölnek, nem szemetelnek és egész kis helyen is elférnek. Ezek pedig a biokandallók. Az effajta kandallók kiegészítő tüzelésre alkalmasak. Kiválóan alkalmazhatóak hűvösebb estéken és nagyon jól szolgálnak arra, hogy pár fokkal felmelegítsük az otthonunkat. Igazán stílusos a megjelenésük, és sokkal látványosabb, mint egy kalorifer, melyet ilyen esetekben szoktunk alkalmazni. A biokandallóban valódi tűz ég, melyet alkohollal táplálhatunk. Az alkohol égésekor szén-dioxid és vízgőz keletkezik, így nem igényel kémény kiépítését.

Ráadásul további előnyére szolgál, hogy a hagyományos kandallókkal szemben, hogy nem szárítja ki a levegőt, illetve a működésekor nem kormoz és még pernye sem termelődik. Ebből kifolyólag a kandalló bárhol nyugodtan alkalmazható, hiszen teljesen tiszta marad a körülötte lévő környez. A biokandallók tűztere hőálló és rozsdamentes acélból készülnek. Az alkoholtartály szintén rozsdamentes acélból készül, melyből nem tud kifolyni, sem elpárologni a tüzet tápláló alkohol. Az alkohol betöltése és begyújtása könnyedén megoldható, az mellett, hogy gyors és biztonságos. A kandallóba töltött 1 liter alkohol kb. 3-5 óra melegedése elegendő. Megtalálhatóak szabadon álló, falra akasztható, illetve falba szerelhető modellek. Alkalmazhatjuk bel és kültéren egyaránt.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs