2018. október 22.
A legszebb látnivalók Málta szigetén

Mindannyiunknak szüksége van néha egy kis pihenésre, kikapcsolódásra, nyaralásra. Napjainkban már az utazás sokkal könnyebben megoldható, mint régebben, ezért is sokan látogatnak el a világ különböző pontjaira. Vannak olyan helyek, amik népszerűbbek a turisták körében és vannak, amelyek kevésbé.

[wp_ad_camp_1]

Málta az egyik legkedveltebb nyaralási célpont az utazást kedvelők körében. Málta egy szigetország, törpeállam Dél-Európában, a Földközi-tenger középső részén található. Számos olyan látnivaló van a szigeten, amelyeket nem szabad kihagyni ha arra járunk. A máltai strandok nagyon híresek és a sziget történelmi látványosságai mellet, a turisták a strandok miatt látogatják leginkább a szigetországot. Az egyik és talán legnépszerűbb homokos tengerpart Máltán a Golden Bay, amely a sziget nyugati részén található és valójában egy óriási összefüggő strand része. Egy olyan területen fekszik, ahol zavartalanul lehet fürdőzni, élvezni a napsütést és a gyönyörű látványt. A szigetország strandjai mellett, Valletta, Málta fővárosa szintén rengeteg turistát vonz minden évben. A történelmi főváros jellegzetes utcái, káprázatos épületei egy sajátos hangulatot árasztanak. Itt található a híres Szent János Katedrális, a Régészeti Múzeum, a parlament, a Mesterek Palotája stb.

A csodálatos színekben pompázó Marsaxlokk nevű halászfalu egy tökéletes célpont, ha egy olyan helyre vágyunk, ahol rengeteg finom, friss halakat, rákokat, kagylókat szeretnénk megkóstolni. A Mdina citadella sokak számára ismerős lehet, hiszen egy arab építészeti stílust képviselő épületegyüttesről van szó, amely aranyszínben pompázik és egy hatalmas várfal veszi körül. Hogyha egy olyan helyre vágyunk, ahol találkozik a kultúra, a történelem, a szórakozás és fürdőzhetünk a gyönyörű strandokon, miközben gyönyörködünk a látványban és megkóstoljuk az ízletes helyi ételeket, akkor Málta egy nagyon jó választás.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs