2013. február 27.
A legszebb hazai kirándulóhelyek

Ahogyan közeleg a tavasz és múlnak lassan a téli hónapok úgy jön a kirándulások szezonja is. Nem kell mindenképpen külföldre utazni ahhoz, hogy csodálatos helyekkel találkozzunk és jól érezzük magunkat, hiszen kicsiny hazánkban is megannyi remek kirándulóhely adott, ami biztosan elnyeri a látogatók tetszését. Bemutatjuk olvasóink számára a legszebb hazai helyeket, ahol mindenkinek pompás kirándulásban lehet része.

A Kékestető, avagy a magyar csúcs festői szépségével szinte miden évszakban, de főként tavasszal, elvarázsolja az ide látogatókat, hiszen minden virágba borul a hegyen. Számos romantikus hegyi túraútvonallal rendelkezik, ráadásul a sok látnivaló és a gyógyító levegő is páratlan élményt ad. A Kékestető 1014 méter magasan van, így csodálatos látvánnyal ajándékoz meg mindenkit.

A Tengerszem Sárospatak közelében található és minden látogató számára feledhetetlen látványt ígér, hiszen az országban egyedülálló ez a csodás természeti csoda. A Tengerszemnek nevezett tó Megyer-hegyen található 324 méter magasságban, ami tulajdonképpen egy 15. századi kőfejtő bánya maradéka, amelyben összegyűlt az esővíz. Tavasszal remek kirándulóhely minden korosztály számára.

Az Írottkő a Kőszegi-hegység legmagasabb pontja, ami 883 méter magasan található. A csúcs megmászása nem épp könnyű, elég fárasztó lehet, azonban ami biztos, hogy az ott fogadó látvány kárpótol mindenkit az összes fáradtságért. Ha viszont a környéken járunk, akkor meg kell nézni a Hősök kapuját, Jurisics várát, a Hét Vezér forrását és az Ördögtányér sziklaalakzatot is.

A fővároshoz közeli Normafa remek lehetőséget ad a városlakók számára, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak, kiszakadjanak a szürke hétköznapokból és elmeneküljenek a természetbe. Köztudott, hogy több költőnk és írónk is kedvenc helyének és ihletőjének vallotta. Adott a csendes kis ösvények sokasága, a páratlan kilátás és a kis tisztások is.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs