2018. május 12.
A legjobb tavaszi ételek

Amikor valaki szeretne egészségesen élni, akkor legtöbbször a rendszeres testmozgás és a szezonális tavaszi ételek (zöldségek, gyümölcsök) fogyasztása javasolt. A helyes táplálkozásnak elengedhetetlen összetevői ezek az ételek, amelyeket fogyaszthatunk frissen, valamint főzhetünk is belőlük különféle receptek szerint. A lényeg, hogy ne a multikból szerezzük be őket, hanem például a piaci árusoktól, akik valóban megfelelő minőségű, friss és hazai áruval tudnak szolgálni.

A szezonzöldségek és gyümölcsök fogyasztása mindenképpen a legjobb választás, hogyha valakinek fontos az immunrendszere védelme, és fontos, hogy olyan ételeket fogyasszon, amelyek lehetővé teszik, hogy ezt a védelmet ne csak pillanatnyilag, hanem hosszútávon is felhasználhassa. Fontos, hogy a szezonárukat mindig megbízható helyről szerezzük be, és természetesen emellett az is, hogy ne a legmagasabb áron. Éppen ezért, tanácsos felkeresni azokat a helyi termelőket, akiknek az áruik valóban megbízhatóak, és nem vegyszerezett környezetből származnak. Igaz, hogy ezeknek sajnos nem lehet pontosan utána járni, viszont annyit mindenképpen tehetünk az ügy érdekében, hogy a kisebb termelőkben bízunk, mert a nagy üzletekben sajnos a legtöbb esetben vegyszerezett, vagy import árut kaphatunk.

Amikor a tavaszi megújulásról van szó, akkor az sajnos nem csak a természetre, hanem a baktériumok és kórokozók megújulására is vonatkozik. Ahhoz, hogy ezeket legyőzzük, szükség van az immunrendszerünk védelmére, és ezt a leghatékonyabban az előbb említett technikával érhetjük el. A tavaszi szezonzöldségek közé elsősorban a retek és a zöldhagyma tartozik hazánkban, úgyhogy a legjobb, hogyha ezeket keressük majd a piacon. Ezeken kívül a saláta, a spárga és a spenót is szezonálisnak számít.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs