2013. január 26.
A legjobb hazai fürdőhelyek

Kicsiny hazánk remek adottságainak köszönhetően megannyi fürdőhelyet biztosít különféle lehetőségekkel. Ha Ön is szeretné tudni, hogy melyek a legnépszerűbb és a leginkább élménygazdag fürdők, akkor olvassa el cikkünket és máris kaphat ötleteket a nyaraláshoz, a pihenési, kikapcsolódási lehetőségekhez.

[wp_ad_camp_1]

A nagyszerű Gellért Gyógyfürdő az élen jár a fürdők terén, felettébb kedvelt úti cél nem csak a magyarok, de a turisták körében is nagy népszerűségnek örvend. A fővárosi forrást már a 13. században is ismert volt, korán felfedezték. A belső kialakítása igazán hangulatos, ugyanis az épület megőrizte szecessziós jegyeit, azaz az ívelt, hatalmas belső tereit, mely által olyan érzésünk lehet, mintha a múltba cseppentünk volna.

A másik jelentős fürdőhely Mogyoródon található. Ez a komplexum 11 hektáron terül, közvetlenül a Hungaroring mellet. Adott 9 medence és ehhez 21 csúszda, továbbá jakuzzi, ugrómedence, elegáns lassúsággal hömpölygő folyó. A fürdő területén természetesen adott az étkezési lehetőség, nem kell megszakítani az egész napos pihenést az ebéd miatt.

Hazánk népszerű fürdőhelyei között helyet kap a Győrben található gyönyörű fürdőkomplexum is. A gyógyvíz tekintélyes múlttal rendelkezik, hiszen jótékony hatásaival már a középkorban is tisztában voltak az emberek. Adott a 65°C-os és természetesen a hidegebb élménymedencék is, a csúszdák, a különféle zuhatagok, a barlangok, valamint a vadvízi csatorna is adott a látogatók számára.

A Palatinus is előkelő helyet foglal el a legjobbak között. Régi nagy kedvenc a budapesti lakosok körében, ám számtalan turistával is találkozhatunk. A Palatinus 11 medencével rendelkezik és emellett adott a Margitsziget nyújtotta nyugalom és zöld környezet is. Adott az úszómedence, az élmény- és strandmedence és természetesen a csúszda is.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs