2013. július 09.
A legjobb asztali gyalugépek a profi asztalosok számára

A Feider gyalugépei vezető szerepet töltenek be a piacon és természetesen nem is véletlenül, hiszen a legtöbb szakember ezen gépekre esküszik. Megbízható és precíz munkát tudnak biztosítani, ami nagyon fontos a tökéletes végeredmény érdekében. Nem elég csak a tapasztalat, a mesteri hozzáértés, a jó faanyag, a megfelelő géppark, az asztali gyalugépek is legalább ennyire fontos szerepet játszanak.

[wp_ad_camp_1]

A legtöbb asztalos számára ajánlott, egy igen komoly szerkezet, az F 1500 TP típusjelű gyalugép, ami 1500 W-os elektromos motorral rendelkezik és percenként 8000-es fordulatszámmal. Az F 1500-as gép az adott munkadarabot teljes megvezetéssel, tehát alul és felül és két oldalt tudja mozgatni. A készülék lenyitható oldallapjain találhatóak az alsó támasztó görgők, felülről pedig két menesztő gumigörgő továbbítja egyenletes sebességgel a faanyagot.

A munkába állítása nem okozhat nehézséget, ugyanis igen egyszerű. Kisebb munkadarabok esetében elegendő szilárd asztalra helyezni a gépet, két oldalfalát le kell nyitni és csatlakoztatni a normál hálózatra, majd be kell állítani a gyalukés magasságát. Ezek után máris belehet kapcsolni az asztali gyalugépet. A munkadarabot betolhatjuk a beadó oldalról, amint pedig az anyag eléri az első menesztőgörgőt, az előtolást átveszi máris tőlünk a szerkezet és egyenletes sebességgel áthúzza a precíz gyalukések alatt. Rövidebb darabok gyalulása esetén egyszerűen csak átlépünk a kiadó oldalra, ahol máris átvehetjük a kész munkadarabot.

A nagyszerű Feider asztali gyalugép elsősorban szakemberek számára ajánlott, hiszen otthon barkácsolók számára talán kissé drága lenne. A szerszámgép kitűnően alkalmas gerendák gyalulásához, így építőipari felhasználása javallott, valamint az iparosoknak érdemes beszereznie, hiszen elsősorban asztalos és ácsmunkákhoz biztosít profi megoldást, ott ahol a mobilitás is fontos szempont.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs