2016. március 08.
A legjobb afrodiziákumok

Az afrodiziákumok olyan ételek, fűszerek, illatok vagy italok, amelyek fokozzák az emberek szexuális tevékenységét, jó hatással van az érzékekre, valamint a libidót is javítja. Nevét a görög Aphrodité, a szerelem és szépség istennőjéről kapta. Ezek a szerek minden kultúrában rendkívül fontos szerepet játszanak.

Az első ilyen szer a gyömbér, amit csodanövénynek néznek ilyen szempontból, hiszen remek vágykeltő szer, és növeli a szexuális képességet is. Afrikában a gyömbért összekeverik mézzel és tojással, majd ezt felhasználják impotencia ellen. A banán is egy afrodiziákumnak mondható, hiszen ásványi anyagokban és vitaminban gazdag, valamint tartalmaz egy olyan enzimet, amely a férfiak számára igen fontos. A chili szó szerint tüzes, és a fogyasztója is garantáltan tüzessé válik ettől az erős afrodiziákumtól. A méz is egy afrodiziákum. Könnyű megemészteni, nem terheli a szervezetet és igen ízletes is lehet. A távol-keleti konyhában édes-savanyú és édes-csípős párosításban használják, amihez chilit is adnak, és mint azt már az előbb is említettük, a chili igen erős vágyfokozó szer.

A csokoládéban található anyagok ellazítják az embert, és olyan erőket szabadítanak fel, amelyek gerjeszthetnek, és növelhetik a szexuális tevékenységet. Az egyházi közösségekben századokkal ezelőtt tiltva volt a fogyasztásuk épp emiatt. Az édeskömény is afrodiziákumként van számon tartva, hiszen megnyugtatja a lelket, ha az nyugtalan, csökkenti a gátlásokat, valamint állhatatossá tesz. A fokhagyma nagyban hozzájárul az impotencia kezeléséhez. A nitric oxide nevű enzim, felelős az erekció kialakulásáért, és a fokhagyma bizonyítottan termeli ezt a típusú enzimet. A füge felvágott formájában hasonlít a női nemi szervre, így nem is csoda, hogy ez is egy erős afrodiziákum.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs