2017. november 30.
A lazacfogyasztás előnyei

Aki szereti a vitamindús, tengeri ételeket, annak nagy valószínűséggel esik majd a választása a halakra. Azonban ezeknek is sok fajtájuk ismeretes. Igaz, hogy mindegyikük fogyasztása más- és más előnyökkel szolgál, viszont megtalálhatók bennük olyan tápanyagok, amelyek nem nyerhetők ki a többi élelmiszerből.

A lazac fogyasztása például az egyik legtanácsosabb, hogyha a különböző halak fajtáiról beszélünk, mert ez védi meg a leghatékonyabban a szervezetet a koszorúér-megbetegedésektől, és csökkenti az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát is. Az omega-3 zsírsavak nagyon fontosak lehetnek abból a szempontból is, hogy az ereket és a szívet is megvédik a károsodásoktól. Mivel nagyon sok astaxantint tartalmaz (a pirosas színe is ennek köszönhető), jelentősen lecsökken a vérben képződő gyulladást generáló fehérje száma. Mivel ez a hatóanyag az immunrendszer aktivitását is generálja, tanácsos lazacot fogyasztani, hogyha csak lehet. Az egyetlen árnyoldala ennek, hogy ez a halfajta nem tartozik a legolcsóbbak közé, azonban nem is a legdrágább. Az átlagember is megengedheti magának, úgyhogy az ünnepnapokon, amikor halat tálalunk fel, mindenképpen megéri, hogyha ezt választjuk.

Rengeteg módja van annak, ahogyan a lazacot el lehet készíteni. Hogyha sorra vesszük ezeket a lehetőségeket, akkor mindenképpen az elsők közé a sült hal fog tartozni, mert nagyon könnyű az elkészítése, és mivel szálkamentes, nem is gyűlik meg vele a bajunk. Fontos megjegyezni, hogy a lazacot mindig frissen kell elkészíteni, úgyhogy egy napnál tovább semmiképpen nem tanácsos őket tárolni. Mivel nagyon sokan szaporítják a lazacot, az év bármely szakában megtalálhatjuk a különböző szupermarketek polcain, és persze a tenyésztéssel foglalkozó farmokon is.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs