2013. május 28.
A közösségi oldalak veszélyei a munkahelyedre

A közösségi oldalak veszélyeiről már számtalan hírt hallhattunk. Tudjuk, hogy különösen veszélyesek a fiatalok számára, hiszen akár 20 százalékkal is ronthatják a vizsgateljesítményt, viszont arról kevesebbet lehet hallani, hogy a felnőttekre legalább ilyen veszélyes lehet a közösségi oldalak nem megfelelő használata, különösen ha azzal munkahelyen foglalkozunk.

Az egyik nagy baki, amit sokan elkövetnek, hogy posztolnak munka közben. Sok munkahely különben sem nézik jó szemmel, ha internetezel, miközben dolgoznod kellene, de azért egy-egy posztért ritkán rúgnak ki, ám ha tele van az oldalad számos megosztással úgy tűnhet, hogy unatkozol munkaidőben, ami már veszélyes lehet az állásodra nézve.

Már több olyan blog is napvilágot látott, ahol a diákok szidalmazták a tanárt és az órát, de nem vették figyelembe, hogy az illető tanár az ismerősük, így aztán egyértelmű volt a lebukás és az azzal járó büntetés. Ez előfordulhat a főnök esetében is, így akár felvetted a főnöködet barátnak, akár nem, sok jóra nem szabad számítanod, ha rosszalló megjegyzéseket posztolsz ki róla. Ezt a témát inkább kerüld!

A másik gyakori hiba, amit sokan elkövetnek az a „végre itt a péntek” és „ne már, hétfő van, munka van” típusú bejegyzések megosztása. A dolgozó emberek ezeket előszeretettel hangoztatják a facebook falukon, de nem biztos, hogy ez túl szerencsés. Az persze nem baj, ha valaki örül a szabadnapoknak, de ha folyton utálatát és unalmát fejezi ki munkájával szemben, az már annál inkább baj, hiszen kinek kell olyan munkaerő, aki folyton a hétvégére összpontosít és nem akar bejárni munkára?!

A kamuszabadság leleplezése a közösségi oldalon már többször is előfordult. Ha tehát reggel betelefonálsz munkára, hogy el se tudod hagyni a mosdót, nem mész be, akkor ezt természetesen a legtöbb munkahelyen elfogadják, de akkor kerüld a kávéházas és esti bulis fotók posztolását, mert bizony meggyűlhet a bajod a főnököddel.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs