2015. április 23.
A hüvelyi folyás megszüntethető

Sok nő úgy gondolja, hogy a hüvelyi folyás oka kizárólag a gombás fertőzés lehet. Ám a hüvelyi folyásnak számos oka lehet, melyet legjobb nem házi praktikákkal kezelni, illetve az sem ajánlatos, hogy vény nélkül kapható gyógyszereket alkalmazzunk. A legjobb megoldás az, ha egy orvost keresünk fel, aki megállapítja a pontos okot.

A hüvelyi folyás tulajdonképpen a hüvelyi gyulladásnak az oka, mely igen kellemetlen, sőt fájdalmas is lehet. A különböző tünetek és a váladékozás mennyisége, minősége alapján megállapítható, hogy melyik kórokozó felelős a betegségért. Ezt fontos megtudni, hiszen ennek alapján kezdhető el a kezelés is. A hüvelyi folyás nem csupán kellemetlen és fájdalmas lehet, más tüneteket is produkálhat, mint amilyen az égő és viszkető érzés. De súlyosabb esetekben még a hüvelybemenet kipirosodásával, valamint annak kisebesedésével is járhat.

A hüvelyi folyás kiváltó oka lehet a mechanikus irritáció, melyet a szexuális aktus során történő nem kellőképpen való nedvesedés, vagy a nagyon hosszan tartó behatolás okozhatnak. De a hüvelyi folyás kialakulhat kémiai irritáció során is. Ebben az esetben felelős lehet érte az illatosított WC papír, a szappanok, illetve a különféle intim mosakodószerek, az intim betétek, a síkosítók, valamint az óvszer is. A hüvelyi folyás hátterében állhat még a pH megváltozása is, mely egy hosszabb antibiotikum kúra után gyakorta jelentkezik.

Megszüntetése azonban nem lehetetlen, legyen szó bármelyik okról is. Az első lépés, hogy megkeressük a kiváltó tényezőt. Amennyiben Önnek hüvelyi folyása van, és minél előbb meg szeretne szabadulni ettől a kellemetlen és olykor fájdalmas érzéstől, kérjen időpontot a Körúti Orvosi Centrum munkatársaitól, melyet a www.korutiorvosicentrum.hu internetes oldalon is megtehet.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs