2014. október 11.
A humor jelentősége

Az élet egyik fontos örömforrása a nevetés. Sokan szeretik a humort és a vicceket. Az életben ugyanis számtalan humoros helyzet adódhat, amin nevetni lehet. A nevetni nem tudó embereket sokan nem szeretik, így ők nehezebben tudnak barátokat szerezni és kilógnak a társaságból.

Érdemes megtanulni néhány viccet és azt elsütni, ha összejövünk a baráti társasággal. Így ugyanis sokakat jobb kedvre tudunk deríteni, a barátaink könnyebben elfelejtik a napi gondjaikat, problémáikat. Akár elmondhatunk egy vicces témájú történetet, verset vagy idézetet is. Szép vicces versek és idézetek találhatók az interneten, különféle kiadványokban, ahol kedvünkre válogathatunk. A lényeg, hogy ne legyen erőltetett a humor, mert az inkább idegesíti az embereket, semmint örömöt okoz. Sokan szeretik a vígjátékokat is, ezeken a filmeken rengeteget nevethetünk.

Akár kellemes kikapcsolódásnak is jó lehet, ha beszerzünk egy jó filmvígjátékot és szabadidőnkben megnézzük. A műfajnak megvannak a maga sztárjai. Egy Jim Carrey, Chevy Chase vagy Leslie Nielsen filmen szem biztos nem marad szárazon, annyit nevethetünk rajtuk, hogy a könnyünk is kicsordul. Azt azonban mindenképpen kerüljük el, hogy másokat nevessünk ki, a humort és a gúnyolódást ugyanis nem szabad összekeverni. Különösen ne nevessük ki a gyerekeket, mert a folyamatos gúnyolódás, cikizés komoly önértékelési problémák kialakulásához vezethet. Mindig tudjuk, hogy min és mikor lehet viccelődni, humorizálni, tartsuk be az illemet.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs