2017. augusztus 14.
A haj egészségének megőrzése

Az egészséges és szép haj, mindenkinek fontos. Ápolására vannak, akik vagyonokat költenek, viszont pár megelőzési tippel és kezeléssel, megakadályozhatjuk a töredezést és a hajhullást. Hiába használunk számtalan hajápolót, ha nem figyelünk oda olyan alapvető dolgokra, mint a helyes fésülködés, hajszárítás vagy épp az állandó megterhelő hajviselet, melytől hajunk fénytelen, töredezett és egészségtelen lesz.

[wp_ad_camp_1]

Először is a hajmosás után fontos, hogy egy törölközővel csavarjuk fel a hajunkat, így, vagy leengedve szárítsuk meg. Amennyire csak lehet, kerüljük a hajszárító igénybe vételét. Előfordulhat, hogy sietünk és nincs arra időnk, hogy megvárjuk, amíg hajunk magától megszárad, ilyenkor figyeljünk oda a hajszárító helyes használatára. Először is alaposan itassuk fel a vizet hajunkról, ezzel nagymértékben lecsökkentsük a szárítási időt. Ezután igyekezzünk kevésbé meleg levegőt választani a szárításhoz, mivel a forró levegő szintén károsíthat. Ezenkívül ne feledkezzünk el arról sem, hogy a szárítót elegendő távolságra tartsuk a fejünktől. Az is előnyös lehet, ha a szárítás során hajvédő kozmetikumokat alkalmazunk. Ezek mellett, a nedves haj fésülését is hanyagoljuk, de ha ezt nem tudjuk elkerülni, mert sűrű göndör fürtökkel rendelkezünk, akkor inkább válasszuk a természetes anyagból, például a fából készült fésűket.

Sokszor egy hétköznapi frizura készítésénél hajlamosak vagyunk túlzásba esni, amivel nagymértékben roncsolhatjuk hajunkat. A hajformázó termékek, mint a hajlakk, hab vagy zselé alkalmazása legyen ritkább, és használatuk után már ne fésülködjünk, mivel ez is a hajvégek töredezését, és nagymértékű hajhullást eredményezhet, mint az is, amikor rendszeresen lófarokban, kontyban, vagy összefonva viseljük. A hajvasaló használat már sokaknál mindennapossá vált, viszont a hajkoronánk ezt sem nagyon kedveli. A hajvasalást ajánlatosabb kétnaponta beiktatnunk és csakis száraz hajon használjuk alacsonyabb, illetve közepes hőmérsékleten, és ezt se tartsuk sokáig rajta, mivel a túl sok hő is hozzájárul a károsodáshoz.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs