2013. február 08.
A gyömbér rendkívüli hatásai

Nagyon sok fűszer létezik ami használunk a finom, intenzív íze miatt, de nem is tudjuk, hogy közben a szervezetünkre is milyen jótékony hatással van. A gyömbér azon fűszernövények egyike, ami valóban igazi varázserővel bír és amit sok étel esetében fel is lehet használni ízesítésre. Aki tehát teheti fogyasszon minél több gyömbért!

A gyömbér először is a megfázásos és meghűléses megbetegedések ellen az egyik legkiválóbb természetes orvosság. Nem csak elmulasztja a kellemetlen tüneteket, de emellett még meg is erősíti az immunrendszerünket. Érdemes tea formájában fogyasztani, amit otthon is bárki elkészíthet, hiszen csak le kell forrázni egy szelet gyömbért és kész is.

A gyömbér igazi afrodiziákum, hiszen fokozza a szexuális vágyat, amit már a rómaiak is felfedeztek. Ha szeretnéd próbára tenni hatását, akkor fűszerezd az ételeket gyömbérrel, esetleg ízesítsd meg vele a bort.

Többek között kitűnő megoldást nyújt a gyomorfájdalmakra is, ugyanis a gyömbér
csillapítja a bél-, és gyomorpanaszokat, továbbá fokozza az étvágyat és elősegíti az emésztést is. Emellett még hasmenés ellen is bevethetjük ezt a sokoldalú növényt.

A gyömbér kiváló gyulladáscsökkentő hatással is bír, ezáltal alkalmazhatjuk ízületi gyulladás esetén, gyulladással és lázzal járó betegség esetén, csökkenti a fájdalmat, a reggeli merevséget segít megszüntetni, sőt könnyíti az ízületek mozgékonyságát is.

Ha menstruációs fájdalmakkal küzd és nem akar orvosságokat szedni, a gyömbér akkor is a segítségére lehet, ugyanis kitűnő görcsoldó. Mindezek mellett azoknak a kismamáknak is a ajánlott, akik reggeli rosszullétekkel, hányingerrel küzdenek.

A gyömbér nem utolsó sorban igen hatékony fájdalomcsillapító is, amely nagyon jó reuma és izomgörcsök kezelésére, továbbá a fogfájásra is remek orvosságot jelent. A gyömbért fogyaszthatjuk tea, por, sőt olaj formájában is.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs