2017. augusztus 08.
A gránátalma felhasználása és jótékony hatásai

A gránátalma rendkívül egészséges gyümölcs. Magjai, ami egy almában akár 600 darabot is jelenthet, ízletesek és számos pozitív hatással bírnak. A gyümölcs őshazájának Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia mondható, de mára már Európa földközi-tengeri területein és Dél-Amerika melegebb éghajlatú vidékein is megtalálható.

[wp_ad_camp_1]

A gránátalma kisebb termetű fán vagy nagyobb cserjén terem, ami maximum 5m magasságú és 3méter széles. Rendkívül hosszú életű, akár néhány száz évig is elél. Ennek a kiváló gyümölcsnek nagyon széles körű a felhasználása. Fogyaszthatjuk a húsát és levét, tökéletes kísérője a vad- és szárnyas ételeknek. A gyümölcssaláták, fagylaltok, likőrök, lekvárok, sütemények, valamint a bor összetevője is lehet, de még ecetet is készíthetünk belőle. A gránátalmának számos pozitív hatása van a szívre és a vérkirengésre, segít a rákos és gyulladásos megbetegedésekben és azok megelőzésében. Rendszeres fogyasztása hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez, valamint meggátolja a vérrögképződést. Ezek mellett nagymértékben lelassítja a ráksejtek növekedését. A gránátalma magjaiban alacsony kalóriatartalom van, gazdag rostokban, ezért képes hozzájárulni a méregtelenítéshez, az emésztés javításához. Alkalmazásával az anyagcsere fokozódik.

Nem csak a gyümölcs húsát használják fel, de még a magját. Ebből kiváló olaj készíthető, mely segít a bőr rugalmasságának megőrzésében. Az olaj fogyasztásával gondoskodhatunk a bőr védelméről, megóvhatjuk azt a környezeti ártalmaktól, kezelhetjük vele a gyulladást, például amit az ekcéma okoz. Vitaminjai közt megtalálható az A-, C-, E- és K-vitamin, ami hozzájárul a bőr rugalmasságának megőrzéséhez. Mivel a gránátalma olaj fokozza a bőr rugalmasságát, ezért is tud ránctalanító hatással rendelkezni, ösztönzi a kollagén termelést és nagymértékben lelassítja a bőr öregedési folyamatait. Hozzájárul a bőr vízmegtartó képességének javulásához, remek bőrregeneráló, a gyulladt és sérült bőrre is kiválóan használható.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs