2017. október 08.
A fogyás aranyszabályai

A fogyás számos nő hőn áhított vágya. A legtöbb nő úgy érzi, hogy szüksége van arra, hogy néhány kilóval kevesebb legyen ahhoz, hogy valóban elégedett lehessen magával. Ennek érdekében számos praktikához, csodákat ígérő diétákhoz folyamodnak, pedig a megoldás nem feltétlenül ebben van.

[wp_ad_camp_1]

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy bár a túlsúly számos betegség kialakulásához vezethet, az 1-2 kiló plusz az még nem jelent egészségügyi kockázatot, ha egyébként egészséges életmódot folytatunk. Azt a néhány plusz kilót sokszor csak saját magunk látjuk, másoknak nem is tűnik fel. És persze sokkal nehezebb is megszabadulni ettől az 1-2 kilótól, mint a nagyobb súlytömegtől. Bárhogy is legyen, az egészséges életmód a megoldás a súlyproblémákra. A fogyásnak ugyanis nincs semmi titka. Bár mindenki a könnyű és csodaszámba menő megoldásra vágyik, a legjobb eredményt úgy érhetjük el, ha odafigyelünk az étkezésre és mozgásba kezdünk. Ez persze kemény munka lehet azok számára, akik eddig mozgásszegény életmódot folytattak, de idővel igencsak kedvelt időtöltéssé válhat.

Úgy is kell rá tekinteni, mint egy hobbira, hiszen ha tartós eredményt szeretnénk elérni, akkor bizony valóban életmódot kell váltanunk, és a továbbiakban mindig oda kell figyelnünk a mozgásra és az étkezésekre. A mozgás mellett természetesen csökkenteni kell a cukros, lisztes ételek fogyasztását, és több rostos ételt kell fogyasztanunk. A gyorskajákat pedig el kell felejteni. Mindazonáltal az tévhit, hogy szénhidrátot nem szabad fogyasztani, hiszen a szervezetünk abból nyeri az energiát, csupán nem mindegy, hogy a szénhidrátot milyen forrásból vesszük magunkhoz. Összességében elmondható, hogy mindenki tudja, hogy mit kellene csinálnia a fogyáshoz, csak könnyebb megoldást keresnek. Pedig a heti 3-4 alkalommal történő mozgás és tudatos étkezés bevezetése sem nehéz, csak az agyat kell átállítani rá. Így igaz lesz, amit mondani is szoktak, hogy a fogyás is fejben kezdődik el.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs