2018. november 04.
A csokoládé előnyős egészségügyi hatásai

Nagyon sokan nem tudnak lemondani az édességről, sőt minden másról lemondanak csak az megmaradhasson nekik. Ám most van egy jó hírünk, nyilván mértékkel, de ajánlott a csokoládé fogyasztás mindenki részére hiszen számos jótékony hatással rendelkezik.

Immáron azt sokan hallhatták, hogy a csokoládé kedély javító, ez így igaz. A hiszen megtalálható benne a fenilentilamint, amely egy olyan vegyület, melyet a szervezetünk pl. akkor állít elő, ha szerelembe esünk. Ám azt már kevesen tudják, hogy a csoki jót tesz a szívnek és a vérkeringésnek is egyaránt. A legújabb kutatások szerint az étcsokoládé megakadályozza, hogy a vérsejtek a véredények falához tapadjanak. Továbbá a fogyasztásával csökkenthetjük a szélütés esélyét is. Egy Finnországi tanulmány támasztja alá, hogy azok akik étcsokoládét fogyasztanak 17 százalékkal volt kevesebb a szélütés előfordulásának az esélye. Azok a csokoládék, melyek 70%, illetve feletti benne a kálium, cink, illetve szelén, vagy a hozzá hasonló ásványi anyagok, akkor ajánlott a napi 100 gramm bevitele, ugyanis ekkora mennyiség fedezi a napi vasbevitel 67 %-át.

Továbbá azt is megtudhattuk róla, hogy a csokoládé fogyasztás csökkenti a szervezetünkben található rossz koleszterint, növeli a jó arányát. Amely így visszafogja a szív és érrendszeri betegségek kialakulását. Nyaralás alkalmával is nagyon hasznos lehet a fogyasztása, hiszen az étcsokoládéban található flavonolok megvédik a bőrt  a Nap káros hatásaival szemben. A következő tényt biztos nem gondolta volna, pont egy csokoládéval kapcsolatban, ám mégis igaz. Méghozzá az, hogy a fogyásban is a hasznunkra lehet, mégpedig úgy, hogy étkezés előtt mindig elfogyasztunk egy kocka étcsokoládét. Ez az eljárás az agyi hormonjainkra lesz befolyással és azt az érzetet fogja kelteni, hogy tele vagyunk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs