2017. november 25.
A csodálatos Katmandu

Nagyon sokan szeretnek utazni, és manapság már ez könnyebben megoldható mint régen. Vannak olyan egzotikus helyek, amelyek semmiben sem hasonlíthatók a nyugati országokhoz, és amiket mindenképp érdemes megnézi, mint például Katmandu.

Katmandu Nepál fővárosa, és egyben a legnépesebb városa is. Neve fatemplomot jelent. A város 1300 m magasan fekszik, a Katmansu-völgyben. A várost gyönyörű hegyek veszik körül, amelyeknek a magassága 200 és 2700 méter között vannak. A városra a meleg mérsékelt éghajlat jellemző, a nyári átlaghőmérséklet 28-30 Celsius fok, a téli pedig 10 Celsius fok körül van. Az ország történelme 2500 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a mongol vándortörzsek letelepedtek ezen a csodálatos helyen. A város felvirágzása a Malla-dinasztiához köthető, akik az alapítás után néhány évvel rengeteg palotát, pagodát és templomot építtettek. Katmandu egy gyönyörű város, amely páratlan a világon. A helyiek úgy tartják, hogy minden nap van egy mágikus pillanat, amikor hajnalban a köd felszáll a Himalája csúcsaihoz. Ebben a pillanatban megáll az idő, és megtisztulnak az emberek.

Ahogy a köd felszáll, magával viszi az emberek lelkéből a gonoszt és mindenki átszellemül. A szűk utcákon sétálva az az érzésünk, hogy megállt az idő és ez mindig így marad majd. Rengeteg templom és szentélyt láthatunk bárhová nézünk. Az óváros valójában egyfajta szabadtéri múzeumnak is nevezhető, hiszen a régi királyi palotákban és templomokban rengeteg a látnivaló. Katmanduban az egyik legrégebbi tér Pathan, ahol rengeteg csodálatos pagoda épült az évszázadok során. Itt található még a világ egyik legnagyobb buddhista sztúpája. Ha tehetjük, akkor mindenképp látogassunk el Katmanduba, ahol garantáltan olyan élményekkel gazdagodhatunk, amelyekkel sehol máshol nem.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs