2017. június 02.
A 2017-es évre jellemző ételtrendek

Minden évet más ételtrend jellemez. Ezek közül vannak egészségesek, és kevésbé egészségesek, olyanok, amelyeket mindenki előszeretettel fogyaszt, és olyanok, amelyeket csak néhányan. Ha trendekről beszélünk, akkor természetesen elsősorban azok az ételek ugranak be, amelyek nagyobb népszerűségnek örvendenek.

A 2016-os év „nagy dobása” a vegetáriánus hamburger volt, amelyet előszeretettel fogyaszthattak a húsevők és a vegetáriánusok egyaránt. Mivel egy nagyon ízes és egészséges ételről van szó, mindenki szívesen ette. A kerti grillezéseknél pedig, amikor a vegetáriánusok eddig csak zöldségsalátát majszolgattak, most már vegetáriánus hamburgert is ehettek. Talán ezért olyan nagyon népszerű! Természetesen az, hogy elsősorban a 2016-os évet jellemezte, még nem jelenti azt, hogy a következő években veszítene a népszerűségéből. Ez az étel megoldást jelentett sok olyan helyzetre, amikor a vegetáriánusok is szívesen fogyasztottak volna mást a baráti összejövetelek alkalmával, mint a megunt zöldségsaláta. Vajon a 2017-es év majd továbbviszi ezt a hagyományt, vagy ehhez képest teljesen újító jellegű receptekre kell számítanunk? Biztosat persze nem mondhatunk, hiszen még csak az év fele telt le, azt azonban megjósolhatjuk, hogy merre fele halad az egész. Minden jel arra mutat, hogy a legerősebben a csípős és a hasonló aromájú ételek érvényesülnek majd. Bár ezt nem mindenki szereti, léteznek olyan megoldások is, amelyek barátságosak lehetnek mindenki számára (ahogy például a vega burgernél is láthattuk).

Mivel napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ázsiai és az észak-amerikai ételek, ezeknek egy kicsit „barátságosabb” változatai fognak nagy sikert aratni az európai konyhában is. Az itteni emberek ízlésének megfelelően, kis változtatásokkal jelennek meg azok az ételek, amelyek az ázsiai konyha alapját képezik. Így a csípős, és helyenként egyszerre édes és savanyú ízek kihagyhatatlanok lesznek. Az édességek terén pedig a fagylaltok és a fagylalt alapú ételek lesznek majd az éttermek és cukrászdák kínálatainak legelső soraiban. Bár egy kicsit elhamarkodott ilyen bizonyosan kijelenteni ezeket a dolgokat, hiszen még sok van a 2017-es évből… Viszont előre jelezni mindig lehetséges, mert már az év első hónapjaiban látszik, hogy az embereknek mire van igényük és az éttermek elsősorban mit akarnak rátenni az étlapjukra.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs