2013. január 01.
Új év, új szolgáltatások a SZÉP Kártya elfogadóhelyeken

A Széchenyi Pihenő Kártya tovább dübörög 2013-ban is. Az utalványkártya használatával és működésével kapcsolatos változások a kártyabirtokosokat, a munkáltatókat és a szolgáltató kártyaelfogadó-helyeket is érintik. A változások legnagyobbrészt az érintettek javát szolgálják.

[wp_ad_camp_1]

Jelentősen kibővült a szabadidő alszámla révén igénybe vehető szolgáltatások köre. A kártyabirtokos dolgozók által korábban hiányolt uszodai belépő vásárlás mellett sok, a sportolással, sporttevékenységekkel kapcsolatos lehetőség, valamint a sporthorgászat is bekerült a szolgáltatások közé. A bővítés így további lehetőségeket kínál a SZÉP Kártya elfogadóhelyek számára.

A kedvezményes adózású béren kívüli juttatások, így a Széchenyi Pihenő Kártya biztosítása 2013-ban is megéri a munkáltatóknak. A Pihenőkártya járulékterhei 2013. január 1-től emelkedtek ugyan, de csekély mértékben. A SZÉP Kártya EHO a korábbi 10-ről 14%-ra emelkedett, így az eddigi összesen 30,94% adó helyett 35,7% adót kell fizetni a cafeteria után. A juttatásra vonatkozó járulékok és adófizetési kötelezettség a munkabérhez viszonyítva még mindig sokkal kedvezőbb a munkáltató számára.

A kártya sikere a számokban is lemérhető. A 2012-es esztendő végéig közel 800 ezer fő- és társkártya-tulajdonost, közel húszezer szerződött munkáltatót regisztráltak, és már 40 ezer fölött van a SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma is.

Idén januárig három pénzintézet volt jogosult az utalványkártya kibocsátására. Január 1-től az OTP, az MKB és a K&H Bankok mellett további, nem piaci szereplők megjelenése is várható a kibocsátók piacán. Már tavaly novemberben jelezte piacra lépési szándékát a Tempo Egészségpénztár, mely az Optisoft Nyrt-vel közösen fogja útjára bocsátani a Tempo SZÉP Kártyát. A piacnyitás várhatóan a szolgáltatások minőségének további javulását eredményezheti, a kártyabirtokos fogyasztók örömére.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs