2013. augusztus 04.
Várnak a legnépszerűbb strandok a Balatonon!

Ha nem akarsz vagy nem tudsz elutazni külföldre nyaralni, akkor itthon is találhatsz olyan vízpartot a Balaton mentén, ami számos élménnyel kecsegtet. Most bemutatjuk a legnépszerűbb balatoni strandokat, melyeket bármikor bátran felkereshetsz!

Zamárdi szabadstrand: A déli part egyik legjobban megközelíthető szabadstrandja. A part több strandra tagolódik, hiszen tíz kilométer hosszú. A leghosszabb egybefüggő szakasz három kilométert tesz ki. A parton a talaj füves, a fürdőzők számára vannak öltözők és vécék, a gyerekek számára játszóterek. Emellett van még ingyenes orvosi ügyelet is, sőt ingyen parkoló.

Fonyódi szabadstrand: Ez a népszerű strand egy kilenc méteres vízi csúszdával is rendelkezik, ami egyenesen a Balatonba érkezik. A part legnagyobb területe füves, emellett sok a fa, ami árnyékot ad, sok a büfé és butik, illetve közel van a városközpont is. A sándortelepi szabad strandon a fürdőzők számára adott az értékmegőrző, a játszótér és az akadálymentes fürdőhely.

Balatonfüredi Kisfaludy strand: Ez a strand az északi part legnagyobb szórakoztató strandja. Van ingyenes parkolója van és belépőárai is kedvezőek. A strand élménymedencéi ingyenesen látogathatók, valamint főszezonban sportversenyeket rendeznek, melyek látogathatóak. Adott az ötven százalékos délutáni, ifjúsági csoport, fogyatékossággal élők kedvezménye, továbbá nagycsaládos kedvezmény. Egy igazán nyugodt családias strandról van szó, ami pelenkázóval és mini csúszdával kedveskedik a kisebbeknek.

Balatonlelle, Napfénystrand: A 2006-ban kialakított, homokos partszakasz igazi tengerparti hangulatot idéz. A strand egyik legnagyobb különlegessége az élményfürdő, de a strandhoz kínálatához tartozik a homokos lábtenisz- és a strandröplabda-pálya is, illetve az egyik medence oldalfalába még víz alatti világítást szereltek, sőt pezsgőfürdő is van.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs