2017. április 10.
Varázsoljuk egészségessé minden ételt gyümölcsök és zöldségek segítségével

A megfelelő mennyiségű gyümölcs- és zöldségfogyasztás nagyon fontos a mindennapokban. Azonban ha az ember nem szereti magára rágcsálni őket, vagy ezekből főzni minden nap, akkor erre is létezik megoldás.

Ha Ön inkább a gyorsételeket szereti, és úgy érzi, hogy nem is tudna lemondani erről, akkor legalább egészítse ki ezeket, és készítsen belőlük vitaminbombát! Ki mondja, hogy a muffin kevésbé ízletes, ha sósan süti meg, a belsejében előre megpirított zöldségkockákkal? Az ezek tetején levő uborka karika miért ne lehetne ugyanannyira ízletes, mint a csokoládé? Hogyha a hamburgert szereti, akkor a megoldás szinte magától értetődik. Az egészségtelen szószok helyett használjon felaprított friss zöldséget ízfokozónak! Hogyha hotdogot készít, akkor természetesen nem hagyhatja ki a klasszikus ízt adó ketchup-mustár kombinációt, viszont ezt is kiegészítheti ízben találó zöldségekkel.

Hogyha Ön édesszájú, és úgy érzi, hogy szenvedélyéről nem tud lemondani a gyümölcsök javára, akkor alkalmazzon kombinált megoldást: ha például joghurtot reggelizne, akkor tegyen bele minél több gyümölcsöt. Ha az ízesített joghurtokat kedveli, akkor inkább gyümölcsből készült lekvárt keverjen a natúr fajtába. Így legalább biztos lehet abban, hogy valódi gyümölcsdarabkák lesznek benne. Ha szereti a gofrit, vagy a palacsintát desszert gyanánt enni, akkor szintén hasonló megoldást kell alkalmaznia: csokikrém helyett kenjen rá inkább lekvárt, vagy igazi gyümölcsöt. Ez nemcsak hogy egészséges, hanem megőrzi tésztájának selymes ízét is, amit a csokikrém például teljes egészében elnyom. Tartsa be ezeket a tanácsokat, és kombinálja a lehető legkevesebb cukorral. Meglátja, a gyümölcsökben felhalmozódott vitaminoknak köszönhetően sokkal jobban érzi majd magát a bőrében!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs