2017. szeptember 10.
Varázsolja szebbé lakását kandallóval

Mi sem jobb érzés mint a hideg téli napokon leülni a kandalló elé megmelegedni és nézni, ahogy ég a tűz. Manapság kandallók terén is nagy a választék és nem kell nagy házban lakjunk, ahhoz, hogy a nappalinkban kandalló legyen.

A kandalló a lakásban nagyon jó ötlet. Általában a belsőépítészek szerint a legjobb, ha a kandalló a lakás központi helyiségében van, mivel ott töltenek a legtöbb időt a családtagok, vendégek. Fontos azonban az is, hogy azon a helyen legyen egy kémény, hogy biztosítani tudja a kandalló biztonságos működését. Egy kandalló lehet zárt vagy nyitott tűzterű és mindkettő nagyon jó hangulatot ad egy lakásnak. A zárt tűzterű kandallónál egy kerámia üvegajtó zárja el az égő tüzet a lakótértől, így nem jut a lakásba füst és egyenletesebb hőmérsékletet lehet elérni nála. A nyitott tűzterű kandallók csodálatos hangulatot adnak egy lakásnak, főleg télen, amikor a kinti hidegből hazaérve a tűz melege és a ropogó fa hangja fogad. A zárt tűzterű kandallóval ellentétben, a nyitott tűzterűek fűtési hatásfoka annyira nem jó, mivel a fa elég gyorsan leég és gyakran kell szellőztetni, hogy friss levegő legyen a lakásban.

Hogyha egy nagyobb helyiségben szeretnénk elhelyezni a kandallót, akkor lehet nagyobb, monumentálisabb, díszesebb, hogyha kisebb a helyiség, akkor természetesen a kandalló arányai ahhoz kell igazodjanak. Fontos, hogy a kandalló színe és formája passzoljon a helyiséghez és annak berendezéséhez. Fontos, hogy a kandalló harmonizáljon a helyiséggel és mégis kiemelkedjen a környezetből. Lehet minimalista, egyszerű, modern, rusztikus, stb.

Láthatjuk tehát, hogy amikor kandallót választunk több szempontot is figyelembe vegyünk. Hogyha nem tudunk magunk eldönteni, hogy melyik a legjobb választás, akkor nyugodtan kérjük ki egy lakberendező véleményét.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs