2013. február 02.
Van élet a munka után is!

Sajnos ma egyre többen és többen maradnak munka nélkül, egyre több embernek szűnik meg a munkahelye. Amikor elhangzik a szörnyű mondat, amely közli velünk, hogy holnap már nem kell bemennünk dolgozni az irodába, akkor szinte pillanatok alatt összedől a világ. Nem kell viszont kétségbe esni, hiszen bár a helyzet valóban nem túl rózsás, azért mégis van pár enyhítő körülmény. Sajnálkozás helyett a legjobb gyógymód, ha összeszedjük magunkat és keresünk egy új munkahelyet, mely talán jobb is lehet a réginél.

Először is fontos, hogy ne törj le, de adj utat a depressziónak. Ne feledd, hogy az állásodat vesztetted el, nem az önbecsülésedet. Legtöbbször nem a személyednek, csupán akkor és ott nem volt szükség a munkádra. Érdemes keresgélni újabb lehetőségeket, de attól sem kell megijedni ha először egy kicsit lejjebb kell adnod az elvárásaidat.

Készíts egy tervet, ami segít beosztani a pénzt, hiszen ilyenkor leginkább ez, illetve ennek a hiánya okoz problémát. Számold ki, hogy nagyjából mekkora összegre is van szükséged egy hónapban, ha a felesleges kiadásokat levonod. Ezzel a csökkentett kiadással egy ideig kihúzhatod, bár ilyenkor érdemes akár egy rosszabbul fizető félállást is elvállalni amíg nem találsz jobb megoldást.

Pihenj is egy kicsit és félelem helyett inkább gondolj arra, hogy most egy hosszabb szabadságon vagy. Arra azonban figyelj, hogy ne vidd túlzásba és pár hét után kezdj el intenzíven keresgélni. Ez már csak azért is fontos, mert ha a leendő munkáltatód azt látja az önéletrajzodból, hogy már fél vagy akár egy éve keresgélsz, az nem gerjeszt épp bizalmat.

Ilyenkor felhasználhatod a kapcsolataid, melyeket az évek során, az eddigi munkáid alapján szereztél. Lehet szó egy jó társaságról vagy egy távolabbi kapcsolatból, de érdemes minden szálat megmozgatni, ne félj segítséget kérni. Ha szerencsés vagy és beajánlanak egy helyre, akkor figyelj arra, hogy a legjobb formádat hozd!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs