2014. december 13.
Valóban készségfejlesztők az autós játékok?

A legtöbb szülő kézzel-lábbal tiltakozik az ellen, hogy gyermeke számítógépes játékkal játsszon. De tudjuk, miért? Érdemes elgondolkodni rajta, hogy vajon, ha nem egész nap ezt játssza, akkor lehet-e hasznos?

Autós játékok tömkelegéből válogathat kisfia a www.autosjatekok.sk weboldalon, ahol rengeteg fejlesztő játékkal találkozhat. Tehát a kérdésre a válasz: nem. Nem veszélyesek az autós játékok, ha nem a nap 24 órájában játssza. Az arany középút szintén a megoldás, mint sok más dologban is. Nem kell túlzásba esni, és akkor nem lehet belőle probléma.

Míg a lányok figyelmét a babás, Barbie-s játékok kötik le leginkább, addig a fiúk többsége az autós játékokat szereti. Ez az a világ, ahol az egészséges versenyszellem kialakulhat, viszont vitát nem generálhat, hiszen nem a gyerek barátja az ellenfél. Az egészséges versenyszellemre pedig szükséges van felnőttként az életben. Láthatjuk, hogy az autós játékokkal olyan, a későbbiekben, évek múltával hasznos tulajdonságokkal ismerkedhet meg, sajátíthat el a gyerek, melyek egyáltalán nem veszélyesek.

Az autosjatekok.sk oldal minden kisfiút hosszabb időre leköt, és éppen ennek köszönhetően úgy tanulhat, hogy észre sem veszi. A gyerekeknek szükségük van egy képzelt, fantáziavilágra, melyeket nagyszüleink még csupán szóbeszéd, vagy esetleg könyvekből való felolvasás útján ismerhettek meg. Amelyik gyermeknek ez nem adatott meg, valószínűleg felnőttkorában nagyon is hiányolni fogja. Ahogyan a könyvekben megkapták évtizedekkel ezelőtt ezt a fiktív világot a rengeteg felolvasás alkalmával, most virtuális úton érkezik hozzájuk. Ahogyan nem olvastak napi 12 órát a gyerekeknek, így az autós játékokat se hagyjuk játszani ilyen hosszú ideig a kisfiúknak.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs