2014. november 09.
Valentin nap, a szerelmesek napja

A szerelmesek nagy napjának tartják a Valentin napot. Bár korábban nálunk Bálint napként emlegették, ma már mindenki általánosan Valentin napnak hívja. Ilyenkor a szerelmesek apróbb ajándékokkal lepik meg egymást. Természetesen sohasem az ajándék értéke számít, hanem a leglényegesebb, hogy a szeretet szívből érkezzen.

Lehet ilyenkor az interneten szép Valentin napi idézetek közül válogatni és elküldeni szerelmünknek. Egy gyönyörű idézet kifejezi azt az érzést, amit párunk iránt érzünk. Küldhetünk szerelmünk jeleként szerelmes verset, képeslapot is. Elmehetünk közösen színházba vagy egy romantikus vacsorára. A lényeg, hogy boldogságban együtt tudjunk tölteni egy kellemes napot. Ha anyagi lehetőségeink megengedik, akkor akár egy wellness hétvégét is bevállalhatunk egy romantikus helyen.

Ugyanakkor nem mindenki szereti ezt az ünnepet, sokan csak egy idegen, amerikai ünnepnek tartják, ami ismét nem másról szól, mint az üzletről és a pénzről, amit ajándékokra kellene elköltenünk. A fiatalok körében azonban igen nagy divatja lett a Valentin napnak az utóbbi évtizedben, így ma már elég komoly ünnepnek számít. Ilyenkor ünneplik meg a szerelmesek, hogy egymásra találtak és számíthatnak egymásra, mert találni magunknak egy akár életre szóló társast, az igenis nagy dolognak számít a mai rohanó világunkban. A lényeg, hogy ne hagyjuk ezt az amúgy szép ünnepet elanyagiasodni. A legfontosabb, hogy sokat gondoljunk egymásra és mindig törődjünk egymással.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs