2018. november 30.
Vajon miért sír a baba?

Egy újszülött érkezése a családban mindig nagy öröm, de arról sem érdemes megfeledkezni, hogy mennyi új élethelyzetet hozhat magával, a sok bonyodalomról nem is beszélve. Az újszülött érkezésének szépségét könnyen elveszítheti, ha az új családtag keserves sírásba kezd és annak nem tudjuk az okát.

[wp_ad_camp_1]

A kisbabák számtalan oknál fogva sírhatnak, hiszen csak ezzel az egy móddal fejezhetik ki azt, hogy valamit nincs rendben náluk. Az első gyermeknél a szülők sokszor tétován állva figyelik, gyermekük keserves, szűnni nem akaró sírását, ugyanis nem tudják megfejteni annak okát. Legtöbb esetben a hasi problémák állhatnak a sírás hátterében. Azok az anyukák számára, melyek szoptatnak nagyon fontos tudnivaló lehet, hogy mit ehetnek és mit nem ebben az időszakban. Ezekre a dolgokra érdemes nagyon odafigyelni, mivel nagyban hozzájárulhat a család mindennapihoz, hogy azok mosolyogva vagy sírdogálva múlnak el. A tiltólistára felkerült a káposzta, gomba, borsó, bab, eper, málna, feketekávé, tea, erős fűszeres ételek stb.

A legtöbb esetben, ha gyomorbántalmakkal küszködnek a babának azt onnan ismerhetjük fel, hogy szélgörcsök bántalmazzák őket, összerándulnak, belevörösödnek és nyugtalannak láthatjuk őket. Ilyen esetekben, legjobb, ha kibontjuk és tornáztatással segítünk rajtuk. Ez mellett, olyan esetekkel is találkozhatunk, hogy annak ellenére, hogy az anyuka minden szabályt betartva táplálkozik a kisbaba mégis szűnni nem akaró sírásba kezd. Ennek az oka sokszor az lehet, hogy némely kismamánál nem indul el időre a tejtermelés, vagy nem számít elég táplálónak az anyatej a baba számára, és a sírással sok esetben az éhségét szeretné kifejezni a szülők felé. Ilyen esetekben a legjobb, ha táppal pótoljuk az anyatej hiányát.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs