2013. február 17.
Tippek a megfontolt autóvásárláshoz

Az autó mindenki életében fontos a mai világban, ám arra ügyelni kell, hogy milyet és mikor vegyünk, sőt azt is meg kell gondolni, hogy egyáltalán vegyünk-e autót. Ha szeretne biztosra menni és jól dönteni, akkor olvassa végig cikkünket, ami segít a helyes választásban, felhívja figyelmét az apró, de fontos részetekre.

Az ár természetesen jellemzően ez az egyik legfontosabb szempont, minden alkalommal és így van ez akkor is, amikor autót vásárolunk. Vigyázni kell arra, hogy az ár ne tévessze meg, hiszen ami első körben fel van tüntetve, abból még lehet alkudni és alaposan át kell böngészni a leírásokat is és persze magát a járgányt is.

A fogyasztás szintén rendkívül fontos, annak ellenére, hogy efelett mégis sokan átsiklanak. Hatalmas hiba, ha nem vesszük figyelembe, hogy mennyit eszik a kocsi, mert hiába engedhetek meg magamnak egy használt, akár magasabb kategóriás autót, ha azt csak ünnepnapokon tudom használni, mert nem tudom tankolni. Érdemes olyan modellt választani, ami alternatív hajtással is rendelkezik.

A szervizháttér szintén fontos, ám erről is sokan megfeledkeznek. Nagyon fontos, hogy milyen milyen kocsihoz jutunk hozzá olcsón, mert ha annak javíttatása, az alkatrészei egy vagyonba kerülnek, akkor bizony nagyon is pórul járhatunk.

Azon is el kell gondolkodni, hogy mire kell a kocsi, hiszen ha a munkába járás az elsődleges, akkor egy apróbb, alacsony fogyasztású modell a megfelelő, viszont ha családot is akarunk akkor ez a modell máris nem megfelelő.

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy új vagy használt autót szeretnénk-e. Mindkét fél mellett vannak érvek és ellenérvek, ám első autónak valóban felesleges egy újat választani, megfelelő egy jobb használt autó is.

A hitel megint csak egy fontos elem, amivel nagyon csínján kell bánni. Hiába juthatok néhány százezer forintért kocsihoz, ha aztán nem tudom fizetni a törlesztendő részleteket. Hitel esetében mindig figyelni kell, hogy a részleteket biztosan tudd fizetni, gondold át többször is a bakok ajánlatait.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs