2018. július 12.
Természetes zsíroldók

Ma már egyre több vegyi tisztítószert találunk az üzletek polcain, ám amennyiben nem díjazzuk a kemikáliák használatát, akkor ajánljuk a figyelmébe pár otthoni praktikát.

[wp_ad_camp_1]

A konyha általában az a hely, ahol szint lehetetlen elkerülni a zsíros szennyeződéseket. Ám ezeket a zsíros cseppeket, ha nem töröljük le azonnal, akkor később komolyan meggyűlhet velük a bajunk. A citromot számtalan házi praktikánál szoktuk javasolni, és most szintén rá került a sor. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a sárga gyümölcs a háziasszonyok barátja és kedvence is egyben. Nincs más teendőnk a zsíros szennyeződések ellen, mint fogni egy citromot félbevágni és átdörzsölni vele a problémás területeket. Ez általában a könnyebb szennyeződésekkel pár perc alatt elbánik, ám a makacsabb területeken érdemes sóba mártott citrommal próbálkozni. A következő praktikáknál a sót híjuk segítségül. Ez a fűszer ugyanis egy univerzális csodaszer. Mellyel nem csak a vízkövet, a kellemetlen szagokat, de a zsíros foltokat is se perc alatt eltüntethetjük.

Annyi a teendőnk, hogy fogunk egy kistálat, abba tegyünk sót, majd annyi vizet, hogy azt foldja és egy kenhető pasztát kapjunk. Ha elkészítettük a tisztítószert, akkor ezzel jól dörzsöljük át a tűzhelyet és hagyjuk állni 15-20 percig. Majd nedves ruhával töröljük le. Amennyiben a sütőből szeretnénk eltávolítani a lerakódásokat, akkor egyszerűen nedvesítsük be a problémás területet majd szórjuk meg jó bőven sóval. Ezután kapcsoljuk be a sütőt és hagyjuk, úgy még a só megbarnul. A sóval együtt a makacs szennyeződéseket is egy mozdulattal letörölhetjük. A tűzhelyre ráégett szennyeződések ellen az almaecet is nagy segítségünkre lehet. A teendő a következő: egy pohár almaecete keverjünk el 2 kanál kristálycukorral és máris kész a csodaszer.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs