2014. november 08.
Tegyél érte, hogy a pénz tényleg boldoggá tegyen

Szakértők véleménye szerint a fő probléma az, hogy az emberek többsége egy bizonyos összegű havi bevételhez köti az elégedettségét. Ez az összeg folyamatosan emelkedik, és határ a csillagos ég. A legdrágább tulajdonunk a házunk és az autónk, holott a nagyobb házban élő, és drága autót vezető emberek semmivel sem boldogabbak, mint szegényebb társaik. Most adunk pár tippet, hogy tényleg boldogítson az, amid van!

Először is figyelj arra, hogy ne tárgyakat, hanem inkább élményeket gyűjts! Valahányszor vásárolsz valamit, a holmi fokozatosan veszít értékéből, amíg teljesen elértéktelenedik. Az élményekkel más a helyzet, hiszen azt, amit átéltél, nem felejted el. A tudás esetében ugyan ez a helyzet. Teljesen mindegy, hogy egy meditációs technikáról vagy üzleti továbbképzésről van szó, senki sem veheti el tőled azt, amit egyszer meg tanultál.

Semmiképp nem érdemes túlzásokba esni, hiszen ha túlzásba viszed azt, amit a legjobban szeretsz, akkor egy idő után meg fogod unni. A kedvenc édességedből persze szívesen repetázol újra és újra, de egy éven át naponta több kilóval megenni belőle egy adagot, már nem buli. A mértékletesség nem csak takarékosságra nevel, de emellett jelentősebb élvezeti szintet is ad hosszútávon. Tehát mindenből inkább keveset egyél és vegyél, és az öröm érzete meg fog maradni.

Kerülni kell a hiteleket. A jelenlegi fogyasztói társadalom alapköve, hogy vásárolj most minél többet, majd fizess később még többet! Ez azonban nem csak a gazdaságra van negatív hatással, hanem az egyénre is. A várakozás motivál, és örömmel tölti el az embert. Egy hitel azonban eleve nagyobb kiadást jelent, általa állandó fizetési kényszer nyomja az ember lelkét. Persze egy lakáshitel más dolog, de nyaralás, vagy egy puccos esküvő miatt kölcsönt kérni rossz döntés.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs