2014. március 30.
Tanulj meg takarékoskodni az élelmiszerrel is!

Az csak természetes, hogy a megmaradt élelmiszert sajnálod kidobni, annak nem is a kukában van a helye. Most bemutatunk pár apró trükköt mely segítségével a félig elfogyasztott élelmiszereket fel lehet használni, el lehet tenni későbbre.

Ha megmaradt egy kis csokikrém, akkor semmiképp se dobd el a csokoládés üveget, még akkor sem, ha már alig maradt benne tartalom, ehelyett inkább tölts az üvegbe felforralt tejet, rázd azt össze, és máris mennyei ízű italt kaphatsz.

A petrezselyem szintén felhasználható még, így ha megmaradt egy kevés petrezselyemzöld a főzés után, akkor keverd azt össze olívaolajjal, majd tedd be a fagyasztóba. A kis kockákat később bármikor felhasználhatod különböző ételek elkészítésekor,így nem kell mindig új csokrot vásárolnod, ha főzni készülsz.

Nagy pazarlás az is, ha méz- vagy csokinyomokat hagysz a kanálon. A legjobb, ha még mielőtt mézet, csokit, vagy valamilyen szirupot vennél ki egy üvegből, előtte olajba mártod a kanalat, így nem marad rajta a termék és így több marad neked. Egy alakalom talán nem nagy spórolást jelent, de többször megismételve ezt akár jelentősebb hosszabb ideig is elég lesz a méz.

A kenyérmaradék ugyancsak felhasználható még több alkalommal is, így a világért se dobd ki a kenyérmaradékot, hanem készíts belőle inkább krutont. Ez annyit tesz, hogy fokhagymás olívaolajban kisüstöd a kenyérfalatokat. Ez az étel így kitűnő kiegészítő lehet saláták, levesek, és egyéb krémek mellé is.

Ha már gondosan tudsz minderre ügyelni, akkor most adunk pár tárolási ötletet is. Ecettel például hatékonyan harcolhatsz a penész ellen. Az erdei gyümölcsöket tehát érdemes ecettel leöblíteni, így megelőzheted a penészesedést, ecetszaga viszont nem lesz a gyümölcsnek. Ami még nagyon fontos, hogy ne tárolj egy helyen hagymát és krumplit, mivel ez gyorsabb romlást eredményez.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs