2015. február 15.
Tanácsok hobbikertészeknek

Sokan szeretnénk, hogy tavasztól legyen szép, virágos erkélyünk. Ehhez először is gondoljuk át, miként szeretnénk virágossá tenni az erkélyünket. Csak néhány virágládát képzeltünk el az erkélykorláton; vagy ha nagyobb az erkélyünk, akkor azt szeretnénk, hogy ha szabadidőnkben kiülünk az erkélyre kihelyezett kis asztalunkhoz akár csak kávézni, könyvet olvasni, akkor körbevegyenek a virágok, és úgy érezhessük, mint ha nem is a saját erkélyünkön lennénk?

Mielőtt elindulnánk vásárolni, gondoljuk át, hogy milyen tájolású erkélyünk van, és vegyük figyelembe annak méretét. Képzeljük el, hogy mit szeretnénk. Milyen magasságú, színű és mikori virágzású növényeket látnánk szívesen az erkélyen. Ne vásároljuk meg azonnal a cserepeket, virágföldet és a számunkra tetszetős virághagymákat, hanem mindenképpen kérjünk tanácsot valamely kertészetben vagy áruház kertészeti osztályán dolgozóktól (szakemberektől).

Hallgassuk meg véleményüket, hogy ők milyen virágos növényeket javasolnak erre a célra. Kérjük ki a tanácsukat arról is, hogy milyen földbe ültessük a növényt, hiszen megfelelő, jobb minőségű, tápanyagban gazdag földben a növények jobban fejlődnek. A virágok kiválasztásánál figyeljünk a színekre azért, hogy azok jól mutassanak egymás mellett. Figyelemmel lehetünk arra is, hogy olyan virágokat válogassunk össze, amelyek szinte egymást követően bontanak szirmot, így fokozatosan élvezhetjük a nyíló virágok látványát, illatát.

Megvásárolandó virágaink nagysága is fontos, hiszen ügyelni kell arra, hogy a magasabb szárú növények ne árnyékolják az alacsonyabbakat. A már megvásárolt virágok mellé pedig barátainktól, ismerőseinktől, szomszédainktól kérhetünk már általuk elültetett virágokat, akár cserélhetünk virághagymákat.

 


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs