2017. május 28.
Tanácsok fogyni vágyóknak

Rengeteg olyan ember van, akik rövid idő alatt könnyen és egyszerűen szeretnének lefogyni. A testsúly csökkenése kizárólag akkor indul be, ha oda figyelünk arra, hogy milyen ételből menyit eszünk, mennyit alszunk. Van néhány szabály az étkezési szokásokkal kapcsolatban, amelyeket betartva könnyebb lehet a fogyás.

Még mindig kevesen tudják, hogy a reggelinek milyen fontos szerepe van, ezért kevés azon embereknek a száma, akik a napot étkezéssel kezdik. Ha elmarad a reggelizés, akkor a szervezet anyagcseréje lelassul, és ez hátráltatja a fogyókúrát. A reggelire elkészített étel fontos, hogy minden esetben rostokban és fehérjékben gazdag legyen. A kutatások során kiderült, hogy az éttermekben található ételek sokkal több kalóriát tartalmaznak, mint az otthon megfőzött táplálékok. Természetesen otthon is oda kell figyelni arra, hogy az ételek egészséges összetevőkből készüljenek, és, hogy mindenből csak mértékkel fogyasszon. Sajnos a nassolásokat a fogyókúra során el kell felejteni, mivel megakadályozza a testsúly csökkenését.

Bizonyára minden ember hallotta már, hogy fogyni csak úgy lehet, ha az ember rendszeresen sportol. Ez az állítás teljes mértékben igaz, hiszen az anyagcsere csak a mozgás hatására marad a megfelelő szinten. Azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy a mozgás során a szervezetben olyan hormonok termelődnek, amelyek önbizalmat adnak az embernek, ezért képes lesz végig csinálni a fogyókúrát. A szakemberek bebizonyították, hogy a kevés alvás miatt a szervezetben nem indul be a zsírégetés, ezért fontos, hogy naponta minimum nyolc órát aludjon az ember. Jó ha tudja, hogy az alvásigény személyenként változik, tehát vannak olyanok, akiknek több vagy éppen kevesebb alvásra van szükségük.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs