2018. augusztus 30.
Szomjoltó italok a tikkasztó hőségben

Jelenleg nagyon aktuális téma, hogy ezeken a tikkasztó forró nyár napokon mivel is tudnánk legjobban a szomjunkat oltani. Sajnos a férfiak kedvét mindjárt el kell, hogy vegyem, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben a sör semmilyen formában nem oltja szomjat, inkább arra készteti az embert, hogy még többet fogyasszon belőle.

[wp_ad_camp_1]

A tikkasztó hőségben leginkább a frissítő gyümölcsökből készült üdítők oltják legjobban a szomjúságot. Fontos, hogy mindig arra törekedjünk, hogy a szomjoltóink minél inkább természetes alapanyagokból készüljenek, igyekezzünk mi magunk elkészíteni őket. A citromos limonádé minden formában tökéletes választás. Ajánljuk a cukormentes változatát, ugyanis a gyümölcs savassága miatt még nagyobb a frissítő hatása. A levendulás, bodzás, vagy sima limonádé is kiváló frissítő jelleggel bír. Azonban meg kell jegyezni, hogy a legjobb szomjoltó a pincehideg szénsavmentes ásványvíz. Természetesen a megérdemelt nyaralás alatt vétek csak ásványvizet inni. Az alkoholos italok közül leginkább a hideg fröccs tud frissítő hatással lenni a szervezetre, azonban csak minimális mennyiség elfogyasztása mellett.

A fröccs esetében fontos a bor és a szóda aránya is, ugyanis a legmelegebb napokon a kevesebb bor és több szóda tud lenni a legjobb páros, míg a hideg téli napokon a bor melegítő hatással van a szervezetünkre. A gyümölcsök közül a görögdinnye és a sárgadinnye hűtött formája is szomjoltó hatással van a szervezetre, ugyanis ez a két gyümölcs tartalmazza a legtöbb vizet. Tehát akkor nyári napokon több étkezésnél is fel tudjuk használni, ugyanis a konyhában egyre több felhasználási módja válik ismertté. Az utóbbi időben az előételektől kezdve a főételeken át a desszertig minden felhasználási módjával találkoztunk már a dinnyének, nem meglepő módon.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs