2015. február 21.
Szerezzünk jogsit könnyedén

Ahogy növünk, úgy próbálunk ki egyre felnőttesebb és komolyabb dolgokat. Kiskorunkban sokat ábrándozunk arról, milyen jó is lenne nemcsak az anyósülésen üldögélni, hanem a volán mögé pattanni és száguldani a nagyvilágban.

Érdemes a jogosítványt a középiskolában megszerezni, mert diákoknak jóval nagyobb kedvezményt is adnak a különböző autósiskolák. A KRESZ elméleti tanfolyam 30 órából áll, melyen a tanulók elsajátítják a közlekedés alapismereteit, és a végén vizsgára bocsáthatók. A számítógépes vizsgán 55 kérdésre kell jól válaszolni. Maximum tíz pontot veszíthetünk, de vigyázni kell, mert vannak kérdések, melyek 3 pontot érnek. Egy óra áll rendelkezésünkre, és azonnal megtudjuk az eredményt.

Ha a vizsga sikeres, ki kell választanunk egy oktatót, akinél levezetjük a kötelezően előirt 30 órát (580 km-t). Ezt követően következik az igazán fontos gyakorlati vizsga. Lényeges, hogy erre csak úgy jelentkezzünk be, ha biztosak vagyunk magunkban, és jól megy a vezetés.

Emellett még szükségünk van elsősegély vizsgára és orvosi alkalmassági engedélyre. Ha minden dolgot „beszereztünk”, akkor irány az okmányiroda a vizsgapapírokkal együtt, és hetek múlva kézhez kaphatjuk a jogosítványt. Fontos azonban, hogy vigyázzunk mások és saját testi épségünkre is!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs