2014. január 11.
Szeretetet tudni kell adni és kapni!

Azt sok embertől lehet hallani, hogy a szerelem akár milyen nagy is, egy idő után átalakul szeretetté. Az aki folyamatos, hatalmasan lángoló szerelemre vágyik, annak csalódnia kell, illetve az nem is a választottjába szerelmes, hanem sokkal inkább magába a szerelembe. Az őrült szerelmi időszak arra való, hogy a sok férfi és nő közül először is ki tudjuk választani azt, aki hozzánk illik. A szerelmi időszak tehát épp azért olyan erős, mert az ösztöneinkre támaszkodik.

A szerelmi időszak után viszont a tisztelet az, ami mindennek az alapja. Ha tudjuk tisztelni egymást és tiszteletben tartani már a kezdetektől, hogy vannak már szoros köteléket, mint például a férj és az anyja közötti kapcsolat, akkor máris jó nyomon járunk. Fontos, hogy a szeretet ránk eső fajtáját erősítsük, avagy nem csak azt kell elvárnunk társunktól, hogy a mi szerelmi életünk kapja meg a tiszteletet, hanem épp így nekünk is tiszteletben kell tartani az anyai, vagy más egyéb, általa táplált szeretetet. Lehet, hogy egy olykor nehéz, de e nélkül nem lehet.

Az csak természetes, hogy amikor egy párkapcsolat már szorossá válik, házasságot kötünk, akkor nem csak választottunkhoz mentünk hozzá, hanem bizony a családjához is. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig és mindenhol ott kell lennie a család többi tagjának. Ez mindössze csak azt jelenti, hogy tudni alkalmazkodni, illetve ennek határait érdemes előre leszögezni.

Nem mindegy, hogy elmúlt a szerelem vagy csak egy probléma elől menekülünk, ami elsőre talán meghaladja a képességünket, azt nem tudjuk megbeszélni párunkkal. Ha csak sok beszélgetés, azaz a közös probléma megoldás hiánya a gond az még nem egyelő azzal, hogy elmúlt a szerelem. Mégis ekkor történik az, hogy csalódottan, sőt dühösen legtöbben kilépnek egy kapcsolatból. Egy egyszerű döntésről van pedig csak szó, a mi választásunkról.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs